Estetika

Utrujene oči

Utrujene oči
Z leti dajejo našemu obrazu starikav videz tudi povešene obrvi, padajoče veke in kolobarji oz. podočnjaki. V začetnih fazah je zdravilo oz. postopek izbora uporaba botulin toksina (za padajoče veke, povešene obrvi) in polnjenje predela pod očmi s hialuronsko kislino, ko imamo ”videz vdrtih oči” in temne kolobarje pod očmi.

Za polnjenje predela pod očmi, ko imamo ”videz vdrtih oči” in temne kolobarje pod očmi naši specializirani zdravniki uporabljajo hialuronsko polnilo Redensity II, ki je odlična izbira za polnjenje tega področja. Ta medicinski izdelek je pripravljen s specifično navzkrižno povezano hialuronsko kislino, kar omogoči, da je injicirana raztopina res lahka in tako najboljša za to nežno in občutljivo področje pod očmi.

Običajno se ob prvem obisku vbrizga 1 ml produkta Redensity II razdeljenega enakomerno pod obema očema. če je potrebno, se lahko pacietu po 1 mesecu lahko doda še 1 ml, tako da se doseže popoln izgled.

Tako kot velja pri vse postopkih, kjer se medicinski preparati vbrizgajo pod kožo, se tudi po tem postopku lahko pojavijo oteklina in podplutbe, ki minejo v 1-2 tednih. Injiciranje je potrebno ponoviti po 6-9 meseci, saj se v tem času polnilo presnovi v telesu.

Ko pa imamo okoli oči odvečno kožo in ostala tkiva, ki povzročajo, da koža visi preko veke ali trepalnic in zaradi svoje teže napravi težke oči, kar je izrazito zlasti pri utrujenosti ali ko nam povešene veke celo zapirajo vidno polje, takrat se lahko odločimo za poseg imenovan:

BLEFAROPLASTIKA

Kaj je?
Gre za manjši, zelo učinkovit kirurški poseg, s katerim odstranimo odvečno kožo in gube z zgornje in/ali spodnje veke. Po tem posegu so oči bolj odprte, videz ni več tako utrujen.

Kako poteka poseg in kako je po posegu?
Odvisno od izbranega postopka (zgornja blefaroplastika, spodnja blefaroplastika, zgornja blefaroplastika z brow liftom) opravimo poseg v lokalni ali splošni anesteziji. Veke pred posegom omrtvičimo z lokalnim anestetikom (zgornja blefaroplastika in ZB z brow liftom), nato pa s preciznim kirurškim postopkom odstranimo odvečno kožo in podkožno maščevje. Rez in šivi potekajo po pregibu veke, tako da se brazgotina, ki ostane, kasneje večinoma ne opazi. Operacija traja od eno do dve uri. Po operaciji operiran predel prelepimo s »strip« obližem. Šive odstranimo po sedmih dneh.
Oteklina in podplutba, ki se ju lahko prikrije z make-upom, sta opazni približno en teden, kasneje ju opazijo samo najbližji. Z nežnim čiščenjem s fiziološko raztopino in bombažno vato odstranjujemo kraste, občasno lahko uporabimo tudi mazila za oko. Dva tedna po postopku se odsvetuje telovadba in sklanjanje. K vsakodnevnim aktivnostim se načeloma lahko vrnete 1 teden do 10 dni po posegu.