Estetika

Masaže

Protibolečinske masaže
PROTIBOLEČINSKE MASAŽE

Bolečine v hrbtenici, ramenih in vratu?
Skoraj vsakega izmed nas je že kdaj zabolelo v križu, ramenih ali vratu. Študije kažejo, da je približno 65 odstotkov aktivnega prebivalstva že poiskalo zdravniško pomoc zaradi bolečin v križu. Vzrokov za pogoste bolečine v križu in vratu je mnogo.

Zaradi premalo gibanja, nepravilne prehrane, stresnega življenja,…lahko že zgodaj opazimo degenerativne spremembe, po 30. letu starosti pa je le malo hrbtenic, ki ne bi kazale znakov staranja.

Sodoben način življenja z malo gibanja, veliko sedenja, pisarniško delo, nas silijo v prisilne drže, kar ima za posledico neprijetne bolečine v hrbtenici. Spremembe nastanejo pri vsakem človeku in so pri nekaterih izražene prej pri drugih pozneje. Kmalu se lahko pojavijo tudi bolečine v rokah ali glavoboli, ki so tudi posledica prisilne drže in posledično napetih vratnih mišic.

Kako si lahko pomagamo?
S pomočjo masažnih tehnik, sprostitve in ustreznega raztezanja se da, kar v najvecji meri odpraviti bolečino, ponovno pridobiti izgubljeno gibljivost in mišično moč ter preventivno poskrbeti, da ne nastopijo težave.

Z ustrezno masažo dosežemo sprostitev in povečamo prekrvavitev mišic. Ena terapija izboljša stanje za nekaj časa, več terapij pa lahko odpravi tudi dolgotrajne kronične težave in prepreči poslabšanje stanja.

Masaža se priporoča pri vseh lažjih in nekaterih težjih problemih in poškodbah kot so npr. išias, lumbago, hernija disk, posedanje vretenc, glavobolih, slabi prekrvavitvi, oteklim nogam…

V ostalih primerih je potrebna zdravniška obravnava na katero vas opomnimo tudi pri nas, če domnevamo, da vam z masažo ne moremo pomagati.

V Medicinskem centru Vid vam nudimo 1 urne protibolečinske masaže celega telesa, 45 minutne masaže in 30 minutne masaže.

Bolj ućinkovite protibolečinske masaže, ki jih nudimo v našem Centru sta:


  • Big Tast masaža, ki je kombinacija klasične ročne protibolečinske masaže in masaže z visokotonsko terapijo HiTop in

  • Magnezijeva masaža z visokotonsko terapijo HiTop.


MAGNEZIJEVE MASAŽE V KOMBINACIJI Z VISOKOTONSKOTERAPIJO HiTOP
Pri naši magnezijevi masaži vtiramo magnezijevo raztopino (olje) s pomočjo visokotonske terapije Hitop, kar imenujemo čezkožno (transdermalno) vnašanje magnezija v telo

Zakaj magnezij?
Magnezij je bistven element, ki je pri človeku ključen za več kot 350 fizioloških procesov. Nezadosten vnos magnezija ima različne škodljive učinke na zdravje, vključno z nastankom kardiovaskularnih obolenj, visokega krvnega pritiska, diabetesa in glavobola. Magnezij je pomemben za kostno rast in ima pomembno vlogo pri športnih dosežkih.

Zakaj magnezijeva masaža?
Osnovni razlog za masažo je sprostitev mišične napetosti, odpravljanje stresa, odprava bolečin,..Magnezij dokazano umirja mišičje in živčevje in tako zagotavlja resnično sproščujoč občutek masaže in povečanje njenih terapevtskih učinkov. Drugi razlog, da ljudje poiščejo masažo kot terapijo, je občutek zakrčenosti, zategnjenosti v določenih delih telesa, najpogosteje v vratu in hrbtu pa tudi ledvenem delu.

Te težave povzročajo stalno slabše počutje in vplivajo na zdravje. Nastanejo zaradi slabega gibanja ali drže, neergonomičnosti pri delu ali kot posledica športnih aktivnosti. Magnezij je odlično sredstvo, ki že v kratkem času sprosti mišično zakrčenost in doseže globlja mesta v telesu, ki jih maser ali terapevt ne more doseči z roko, prsti ali komolci.

Poleg tega pa magnezij znotraj naših celic tudi vzdržuje nivo in absorbcijo kalcija. Če se v mišičnem tkivu nahaja dovolj magnezija, je nadzor nad mišicami učinkovit in kontroliran. Trzanje, krči in celo »vozli » so lahko znak, da mišične celice nimajo dovolj magnezija, kar omogoči presežek kalcija, ki povzroča spontano krčenje. Magnezij v vlogi mišičnega relaksanta, je učinkovito pomagalo maserju pri doseganju boljših in dlje časa trajajočih učinkov.

Ker ima magnezij veliko vlogo pri vrsti metaboličnih procesov, encimskih reakcij in predstavlja naravni razstrupljevalec celic, je uporaba čezkožnega magnezija učinkovita pomoč pri razstrupljanju telesa z drugimi metodami.

Magnezij deluje pomirjevalno tudi na živčni sistem. Poleg sprostitve mišičja in živcev, nudi tudi protibolečinski in protivnetni učinek.
Vse navedene dobre lastnosti magnezija koristijo pri utrujenih mišicah, bolečih sklepih in odvajanju presežka mlečne kisline.

Možni simptomi pomanjkanja magnezija:
– Povečan pritisk v glavi, vrtoglavica, omotičnost, zaspanost, nervoza, padec koncentracije migrena, glavobol.
– Motnje v ritmu delovanja srca.
– Krči mišic obraza, vratu in lopatic, krči vzdolž celotne hrbtenice, v področju želodca in črevesja, sečnih poti, maternice, stegen, meč, podplatov in prstov na nogi.
– Občutek gluhosti mišic.
– Hipertonija.
– Razdražljivost in tesnoba, otopelost, slabitev spomina in kognitivnih sposobnosti.

Pozitvni rezultati čezkožnega vtiranja Mg:
SPANEC (boljši spanec in odprava nespečnosti)
SRCE in KRVNI TLAK (krepi zdravje srca, uravnavanje visokega krvnega tlaka, zmanjšuje količino maščob v krvi, zmanjšuje vnetne procese na žilnih stenah)
KOŽA (izboljšano zdravje kože in zmanjševanje pojava ekcemov in luskavice)
STRES (boljše obvladovanje stresa in sprostitve, zmanjšuje tesnobo in napade panike z ohranjanjem nadzora nad stresnimi hormoni nadledvičnih žlez)
ENERGIJA (povečanje energije in boljše razpoloženje, izboljšuje proizvodnjo energije (ATP))
GIBANJE in ŠPORT (povečanje športne moči in vzdržljivosti, zmanjšanje mišičnih krčev in bolečin, odpravlja mišično skeletna stanja kot so mišični krči in bolečine, očesno trzanje)
SPOMIN (pomaga ohranjati spominske sposobnosti)
DETOX (magnezij je nepogrešljiv pri odvajanju toksinov in težkih kovin=
KOSTI (pomaga pri izgradnji kosti in tvorbi beljakovin)
ASTMA (lajša težave pri astmi, saj imamo ob pomanjkanju Mg večjo tvorba histamina in pojav bronhialnih krčev)
PMS (preprečuje predmenstrualni sindrom in bolečine med menstruacijo)
ZOBJE (preprečuje propadanje zob – odprava neravnovesja fosforjem-kalcijem v slini, ki poškoduje zobe)
ŽILJE (pomaga pri sproščanju zakrčenih krvnih žil, ki povzročajo bolečine in omrtvelost prstov in okončin)
ODVAJALO (odlično laksativno sredstvo in ureja prebavo)
deluje pomirjujoče na ŽIVČNI SISTEM.

Previdnostni ukrepi pred Mg masažo?
Pri čezkožni magnezijevi terapiji ni posebnih kontraindikacij. Pri večini ljudi brez motenj v delovanju ledvic, koža samodejno uravnava varen vnos Mg, tako da je določanje ustreznega odmerka stvar osebne presoje.