Estetika

Nečista koža

Nečista koža nastane zaradi vnetja zamašenih izvodil žlez lojnic. V koži se nahajajo lojnice, žleze, ki izločajo loj, ta pa jo ohranja vlažno in prožno. Če se izvodila lojnic zamašijo, se loj nabira v globljih predelih kože in jo draži, kar lahko povzroči vnetje. Stanje lahko še poslabša dodatna okužba, kar vodi v nastanek značilnih, z gnojem napolnjenih bunkic, mozoljev oziroma pustul. Ko se koža zaceli, lahko na mestu mozolja ostane brazgotina.

Kakšne so rešitve za nečisto kožo?
V našem Centru izvajamo več tipov postopkov zdravljenja nečiste kože: nege s specifičnimi preparati, kemičnimi pilingi, hidradermabrazija, postopki z SWT tehnologijo. Pri pojavu zmernih do hudih aknah pa te metode niso dovolj učinkovite in zato je bolj primerno farmakolosko zdravljenje. To je zelo učinkovito in ob nadzoru dermatologa zelo varno, z le redkimi stranskimi učinki.

Nega problematične kože
NEGA NEČISTE KOŽE DERMACEUTIC
Je postopek nege kože s površinskim čiščenjem, pilingom, priprave kože na globinsko čiščenje, nanosom specialnih produktov za nego nečiste kože in maske. Po postopkih kjer se uporabljajo produkti iz dermo kozmetike Dermaceutic in traja od 60 do 90 minut je koža očiščena in zaščitena. Če se želimo znebiti mozoljev in ogrcev je priporočljiva dnevna uporaba izdelkov za čiščenje, nego in nadzor nad izločanjem loja iz dermatoloskih linij, ki vam lahko jih lahko priporočimo v našem Centru.

nega nečiste kože
NEGA NEČISTE KOŽE SMALL BUBBLE
Estetski postopki za neinvazivno čiščenje in luščenje kože, odstranjevanje ogrcev in globinsko vlaženje. Uporablja več tehnologij:

HIDRADERMABRAZIJA s tehnologijo vrtinčenja, ki kožo poleg čiščenja in luščenja oskrbi z učinkovinami, ki delujejo na nečisto kožo. Vključuje tudi funkcijo H2O2, ki v vodi tvori ione kisika in vodika kateri naredijo na površini kože molekule H2, kar omogoči vodnim molekulam hitro prodiranje v dermis in tako dosežemo, da se koža obnovi in regenerira.
UZ sonda vibrira od 1 do 3 milijon krat na minuto z njo odpiramo pore in pomagamo aktivnim učinkovinam, da se absorbirajo v nižje plasti kože.
Active SPRAY na površino očiščene kože nanese aktivne učinkovine.
UZ ČISTILEC vibrira z valovi visoke frekvence mehča in globoko očisti kožne nečistoče.
HLADNO KLADIVCE umiri razdraženo kožo, krči pore in umiri rdečico.

Za koga so primerni postopki Small Bubble?
Postopki so zelo učinkoviti in varni primerni za ženske in moške, za vse tipe in stanja kože, čemur pa prilagodimo ustrezno kombinacijo tehnologij, intenzivnosti brušenja in serumov, ki jih uporabimo.

Še posebej se priporočajo pri negi:
• starajoče se kože,
• utrujene in izsušene kože,
• od sonca poškodovane kože,
• mastne kože z razširjenimi porami,
• nečiste kože, nagnjene k aknam,

Metoda je zelo uspešna pri mastni koži, nagnjeni k aknam, kjer so moteče predvsem povečane in zamašene lojnice, koža pa se neprijetno sveti.

Rezultati
Po posegu je koža očiščena, tonus se izboljša, koža je bolj elastična in čista.

Koliko časa so vidni učinki?
Koža je že po prvem posegu nežnejša, bolj sveža in sijoča. Za umiritev mastne, k mozoljem nagnjene kože, finih gubic,… je potrebnih več zaporednih obravnav, svetujemo jih 4 – 6 zapored, v enotedenskih razmikih. Za vzdrževanje doseženega rezultata priporočamo mesečno obnavljanje.

Po postopku
Po opravljenem postopku je lahko vaša koža malce občutljivejša in pordela. Takoj po postopku se lahko naličite in vrnete oziroma nadaljujete z vašimi aktivnostmi. Za čim boljše rezultate je potrebno upoštevati navodila, ki jih dobite ob koncu postopka.

Kdaj se postopki Small Bubble odsvetujejo?
V primeru zelo tanke, zelo občutljive, ranjene ali izjemno aknaste kože, so mogoče postopki za vas neprimereni.

Kislinski piling
KISLINSKI PILINGI
S pilingi luščimo povrhnjico kože z uporabo kislin, ki se nahajajo tudi v sadju (citronska kislina) in različni hrani (glikolna kislina iz sladkornega trsa, mlečna kislina iz mleka). Povrhnji sloj kože odstranjujemo zaradi pomlajevanja oz. odstranjevanje raznih neestetizmov (aken, površinskih brazgotin, površinskega pigmenta…) Niso primerni za globoke brazgotine, zmanjšanje por, žilic.

Kaj dosežemo z kisinskimi pilingi?
S pilingi pospešimo obnovo kože na nivoju epidermisa (spodbudimo nastanek novih celic, normalizira se proces keratinizacije) in izboljšamo kožo na nivoju dermisa, saj povzročimo ponovno tvorbo kolagena in elastina. S postopki povečano vezavo vode v dermisu, zato postane koža bolj napeta in navlažena. Nov kolagen in elastin pripomoreta k večji elastičnosti in kompaktnosti kože.

Koliko posegov je potrebnih za viden učinek?
Pred postopki je priporočljiva uporaba krem, ki vsebujejo kisline v nižjih koncentracijah. Število posegov je odvisno od tretiranega področja, koncentracije kisline in tipa kože. Za začetek oz. za doseganje želenih rezultatov je potrebnih več zaporednih postopkov v 14 dnevnih intervalih. Če se postopke kombinira z drugimi, je protokol postopkov prilagojen.

IPL tehnologija
SWT TEHNOLOGIJA
S postopki umirimo vnetje v dlačno-lojničnem mešičku. Fotoenergijska reakcija med optično energijo in na svetlobo občutljivimi celicami povzroči oksidacijo in poškodbo prostih radikalov v lojnicah.

Kaj dosežemo s postopki?

S postopki zmanjšamo število bakterij in delovanje lojnic. Tako uničimo aktivne akne in izboljšamo teksturo kože.

Koliko posegov je potrebnih za viden učinek?
Rezultati so dolgotrajni, vzdrževanje stanja je odvisno od potreb posameznika. Število postopkov je odvisno od stanja kože. Če se odločimo samo za SWT postopke, se običajno v obdobju enega meseca opravi 10 tretmajev in sicer 2 do 3 krat na teden. Če se postopke kombinira z drugimi tretmaji (kislinski pilingi, ..), kar običajno pripomore k hitrejšemu izboljšanju, je protokol postopkov prilagojen.

AKNE
Akne so kronična vnetna bolezen dlačnolojničnega mešička. V povprečju lahko trajajo tudi več kot 10 let. Akne niso samo bolezen najstnikov, vedno pogosteje opažamo pojav aken tudi po 20 letu starosti. Učinkovito zdravljenje aken v prvih dveh letih od njihovega nastanka močno zmanjša nastajanje brazgotin, zato je zelo pomembno pravilno in pravočasno zdravljenje aken z uporabo krem, dnevnega režima osnovne nege, zdravil, izogibanje soncu in solariju. Akne je nujno potrebno zdraviti pri dermatologu, saj so težje ozdravljiva kožna bolezen, ki lahko pustijo brazgotine na koži.

Vzroki za nastanek aken

Akne nastanejo zaradi prepletanja več dejavnikov: povdarjeno izločanje loja zaradi vpliva spolnih hormonov, motnje v poroženevanju kože, kožne luske zamašijo dlačni mešiček, iz katerega ne more iztekati loj, pomnožene bakterije (zlasti Propionibacterium acnes), spremljajoče vnetje.

Akne lahko povzročijo tudi zdravila (kortikosteroidi, nekateri antidepresivi, vitamini B2, B6, B12, in druga zdravila). Poleg tega pa lahko nastanjejo tudi zaradi dolgotrajnega stika kože s katranom, snovmi, ki vsebujejo jod, brom ali klor, mastnimi kremami, mazili na oljni osnovi. V zadnjih letih je velik poudarek učinka hrane na nastanek aken, še posebno o vplivu enostavnih sladkorjev in mlečnih beljakovin na njihov nastanek, vendar je trenutno vloga prehrane pri aknah je še nejasna.

Kakšne so rešitve za kožo z aknami?

Akne pri več kot 90 % vseh bolnikov pustijo na koži sledi, kot so brazgotine, ki so pogosto posledica nepravilnega zdravljenja (stiskanja, praskanja… ) ali pa posledica obsežnega vnetja pri nodulocističnih ali fulminantnih aknah. Pacienti naj ne zanemarjajo zdravljenja aken, saj akne v mladosti niso normalen pojav, ki izzveni z leti. Pri aknah je potrebno ukrepati takoj, vsaj v prvih dveh letih, da ne pustijo bolečih brazgotin, ki ostanejo vse življenje.