Estetika

Koža brez tonusa

Koža brez tonusa

NEKIRURŠKI FACELIFT Z NAPRAVO ULTRAFORMER III

Kaj je?
Ultraformer III je neinvazivna naprava, ki uporablja fokusiran ultrazvok s katerim z isto sondo hkrati delujemo na kožo in podkožje. Ultrazvočni nastavki na različnih globinah fokusirano segrejejo majhen volumen kože, kar povzroči krčenje kolagena in spodbudi novo proizvodnjo kolagena.

Uporablja se za terapije na obrazu, vratu in celem telesu. Z njo izvajamo neinvazivni lifting kože obraza in učvrstimo kožo na telesu. Med postopkom uporabljamo različne nastavke (kartuše) s katerimi ciljamo in segrevamo na 60°C do 70°C različne globine kože in tako dosežemo več njenih slojev in tkiv (globok dermis in spodaj ležeče subdermalno povezovalno tkivo – SMAS). S terapijo sprožimo proces koagulacije in nastajanje novega kolagena in zategovanja tkiv brez neposrednega stika ali poškodbe povrhnjice.

Ultraformer III predstavlja najnovejšo, tretjo generacijo tehnologije mikrofokusiranega ultrazvoka, zaradi česar je terapija v primerjavi z njej podobnimi še bolj udobna in bolj učinkovita, sam postopek pa kar dvakrat hitrejši. S terapijo učvrstimo in napnemo kožo na obrazu, vratu in dekolteju ter zmanjšamo globino gub.

V Evropi postaja najbolj zaželena naprava HIFU in ustreza vsem kliničnim in mednarodnim regulativam in standardom, ki zagotavljajo varne in učinkovite postopke za pomlajevanje obraza ter oblikovanje telesa.

Za koga je primerna terapija z aparatom Ultraformer III?
Če vas skrbijo znaki staranja na vašem obrazu, si želite osvežitev izgleda vašega obraza, se soočate z gubami, izgubo volumna mehkih tkiv obraza, zmanjšanjem tonusa mišic, uvelo kožo na obrazu, še posebej v srednjem in spodnjem delu obraza ter na vratu?
Tak obraz izgleda utrujen, brez energije in vitalnosti potem ste prava kandidatka za terapijo z napravo Ultraformer III. Ultraformer III namreč predstavlja neinvazivno rešitev za drobne ali večje gube na obrazu, vratu in v predelu dekolteja.

Pomladitev obraza z napravo Ultraformer III je tako odlična rešitev za to, da s svojega obraza izbrišete utrujenost in mu spet povrnete tonus, napetost in čvrstost, s tem pa energijo, vitalnost in bolj mladosten izgled. Z Ultraformerjem III, ki deluje po načelu fokusiranega ultrazvoka visokih moči (HIFU – High Intensity Focused Ultrasound), lahko izvedemo nekirurški lifting obraza in zgladimo gube na obrazu, vratu in v predelu dekolteja.

Če imate katerega od spodaj naštetih problemov, ste prav-i(-a) kandidat(-ka) za terapijo z napravo Ultraformer III:
– povešene obrvi,
– povešena koža na obrazu,
– starostne gubice na obrazu, vratu in v predelu dekolteja,
– koža na obrazu ima slab tonus.

Postopek ultrazvočne terapije z aparatom Ultraformer III ni primeren:
– za nosečnice in doječe matere,
– za osebe s kovinskimi vsadki/električnimi napravami,
– če imate odprte rane ali izpuščaje na področju, ki bi ga tretirali,
– če imate cistične akne,
– če imate vneto kožo.


Kako deluje terapija z aparatom Ultraformer III?

Z izbranim nastavkom, s katerim terapevt s pomočjo fokusiranega ultrazvoka visokih moči deluje na določeno mesto obraza ali telesa, se ultrazvočna energija usmeri v točno določeno plast kože ali podkožja. S segrevanjem teh tkiv pride do stimulacije nastajanja novega kolagena in zategovanja tkiv.

Med postopkom na obrazu uporablja terapevt različne mikro fokusirane ultrazvočne kartuše, ki generirajo toploto v usnjici in podkožju ter tako vzpodbudijo nastanek novega kolagena za učinkovito učvrstitev kože in lifting tkiv.

Nastavki aparata Ultraformer III za globine 1,5 mm, 2 mm, 3 mm, 4,5 mm, omogočajo najpreciznejše delo na obrazu glede na individualnim potrebe posameznika:


  • Nastavek globine 4,5 mm se uporablja za zategovanje povrhnjega mišičnoaponevrotičnega sistema (SMAS), ki se skrči in povzroči učinek liftinga lic, podbradka ali vratu. SMAS imenujemo plast tkiva pod kožo obraza, v kateri je prisotno maščobno in/ali mišično-vezivno tkivo, ki tvori globlja mehka tkiva obraza.

  • Nastavek 3 mm zmanjša maščobno tkivo, ki se nahaja na spodnjem delu lic in podbradku.

  • Nastavek 2 mm deluje na globoko usnjico, kar povzroča glajenje večjih gub.

  • Nastavek 1,5 mm pod kožo deluje na povrhnji del usnjice in gladi drobne gube okoli čela, oči ter lic.


Na aparat Ultraformer III lahko namestimo tudi nastavke za globine 6 mm, 9 mm in 13 mm, ki pa predstavljajo makrofokusiran ultrazvok in omogočajo tudi tretmaje oblikovanja telesa.

Kako poteka postopek z aparatom Ultraformer III?
Po dogovoru z zdravnico, se določi dele obraza, na katere želimo delovati z mikrofokusiranim ultrazvkom. Zdravnica nato določi oz. nariše anatomska področja in določi vrsto sonde, ki se bo uporabljala na posameznem področju. Na tanki koži se opravlja terapija s sondami do 2 mm, za podkožje, SMAS ali podbradek pa sonde z globljimi fokusi.

Kako poteka terapija?
Za tretma z napravo Ultraformer III ne potrebujete nobenih posebnih priprav. Me terapijo z aparatom Ultraformer III zaznavate prehoden občutek toplote. Če imate precej nizek prag bolečine, je možen tudi nekoliko manj prijeten občutek, ki pa ga je mogoče ublažiti na različne načine, kar se pogovorite pred postopkom z zdravnico. Posamezna terapija traja od 20 do 45 min.

Kakšni so rezultati?
Po eni terapiji z aparatom Ultraformer III vaša koža prične postopoma postajati bolj gladka in napeta. Učinek postopka se stopnjuje, končni rezultat pa je viden po treh do šestih mesecih.

Ker je učinek obnavljanja in remodelacije kože z uporabo aparata Ultraformer III dolgotrajen, za mlajši in bolj svež izgled obraza potrebujete eno do dve terapiji z vsaj trimesečnim premorom, ki jo je smiselno obnavljati enkrat na leto.

Kako poteka okrevanje?
Pomlajevanje obraza z ultrazvočno terapijo, pri kateri uporabimo aparat Ultraformer III, je neinvaziven lepotni postopek, zato okrevanja po terapiji ni. Takoj po njej se lahko vrnete k vsakodnevnim opravilom. Učinek terapije je zelo podoben liftingu obraza – vaš obraz bo spet svež in mladosten, saj mu bo zaradi nove tvorbe kolagena povrnjen tonus, koža pa bo spet napeta.

Kakšni so stranski učinki?
Med terapijo so lahko prisotni občutki toplote, ki pa so zaradi tretje generacije naprav, ki delujejo po metodi fokusiranega ultrazvoka visokih moči (HIFU), najmanj izraženi. Po posegu je lahko prisotna blaga rdečica ali blaga oteklina, ki po nekaj urah izgine. Morebitne modrice, podplutbe oz. otrplost po posegu je le začasna. Po posegu tudi ne potrebujete časa za okrevanje.

Zdravljenje starajoce koze

POSTOPEK LIGHT & BRIGHT

Je edinstven kombiniran postopek zdravljenja kožnih sprememb s sistemom Nordlys™Candela Medical. Za zdravljenje se uporabljajo patentiran ozkopasovnim dvojni filter SWT® in frakcioniran neablativni laser Frax 1550. Ta sistem je bistveno bolj učinkovit in varen kot vsi drugi sistemi za fotopomlajevanje.

Komu je zdravljenje namenjeno?
Pacientom z vidnimi benignimi pigmentiranimi lezijami (madeži) ali vidno razpršeno rdečico / vidnimi teleangiektazijami (kapilare) in z blagimi do zmernimi teksturalnimi kožnimi nepravilnostmi (gubice, široke pore) na obrazu, vratu, dekolteju in rokah. Zdravimo lahko vse znake staranja kože.

Rezultati
Po seriji 3 postopkov, ki se opravijo enkrat mesečno, postane pacientova koža svetlejša, bolj napeta, gladka in mehkejša.

Prednosti
Rezultati zdravljena s pomočjo svetlobe so privlačni za paciente, ki si želijo postopne izboljšave kože in svojega videza z manj tveganji. Po postopku ni izostanka od dela, ni oteklin, modric. Postopek je hiter, rezultati pa so preverjeni in vidni.

Možni stranski učinki
Pekoč občutek med postopkom. Rahla rdečica in srbenje, ki hitro izgineta; lahko nekaj ur, suha koža ali rahlo luščenje. Kožo je potrebno intenzivno mazati in zaščititi. Madeži, ki se temneje obarvajo, kar je zaželeno, izginejo postopoma.

Kaj pravijo pacienti?
”S postopki sem se znebila gubic okoli oči in izboljšala se je koža na celotnem obrazu. S tako minimalno invazivnimi postopki, so rezultati res fantastični. Izgledam 10 let mlajša!”

LASERSKO ZDRAVLJENJE KOŽE Z LASERJEM Asclepion MCL 31 Dermablate Er-YAG: ABLACIJA IN KOAGULACIJA KOŽE,  FRAKCIONIRANA ABLACIJA IN NEABLATIVNO ZATEZANJE KOŽE
Laser MCL31 Dermablate Er: YAG odstranjuje kožo s stopnjo natančnosti, ki jo je mogoče izmeriti v mikronih. Laserske postopke je mogoče izvesti kot popolnoma ablativne, neablativne ali frakcionirano ablativne. Na ta način lahko zdravnik varno in nežno odstrani najrazlične kožne spremembe na povrhnjici in v usnjici, poleg tega pa tak sistem omogoča tudi učinkovito pomlajevanje kože.

Frakcionirano ablativno zdravljenje kože
Frakcionirano ablativno lasersko zdravljenje kože z Dermablate MCL31 se od starejših metod razlikuje predvsem po izrazitem zmanjšanju stranskih učinkov ter boljši učinkovitosti pri zdravljenju kožnih sprememb, ki nastanejo kot posledica naravnega staranja kože in izpostavljanja UV žarkom (fotostaranje) ter drugim škodljivim zunanjim dejavnikom. Z njim lahko izboljšamo površino kože, zgladimo nekatere gubice in popravimo znake poškodb kože zaradi sonca (pigmentne spremembe kot so starostne lise), zmanjšamo pore, izboljšamo izgled brazgotin in strij… Je varna in zelo učinkovita metoda za odpravljanje in zdravljenje omenjenih težav.

Kaj je lasersko frakcionirano ablativno zdravljenje?
Pri frakcioniranem posegu na nekem predelu ustvarimo veliko število mikroskopsko majhnih poškodb kože. Drobne ranice po posegu navzven skoraj niso opazne. Tako so dnevi po posegu za paciente precej manj neprijetni kot po posegih s klasičnimi ablativnimi laserji. Že tri do štiri dni po posegu,  odvisno od izbranega frakcioniranega laserskega načina, se lahko ob spretnem minimalnem kozmetičnem prekrivanju vrnete k vsakodnevnim aktivnostim.
Med posegom večina pacientov občuti žareč občutek na koži, kar običajno traja še nekaj ur ali dni po končanem postopku. Koža je od drugega do cca 10 dne rdeča, otečena, različno obarvana in se lušči (odvisno od izbranega postopka). UV žarkom, izraziti toploti oz. mrazu in drgnjenju kože se morate izogibati vsaj 4 tedne po posegu. Po tem morate uporabljati ustrezno zaščitno sredstvo.

Kateri frakcioniran laserski način izbrati?
Po pogovoru z zdravnikom se izbere primeren FLN za vsakega posameznika, ki je odvisen od več parametrov: izgled kože, želje pacienta, starost pacienta in prisotnost kolagena v koži, časovne omejitve pacienta,…

Različni načini frakcioniranega laserskega zdravljenja z MCL 31 Dermablade

• C10 LUNCH PEEL LASER (osvežitev in lepši izgled kože)
• C10 + W25 LASER MIX (tonus, osvežitev in lepši izgled kože)


Staranje kože je posledica zmanjšane elastičnosti in čvrstosti kože. Glavni vzrok za to, je manjša aktivnost celic fibroblastov, ki izdelujejo kolagen za čvrstost in elastična vlakna za večjo elastičnost kože. Ob povečanju aktivnosti celic, ki jih lahko vzpodbudimo z laserskimi žarki, se izboljša izgled kože. Postopek C10 oz. kombinacijo z W25 se lahko ponovi večkrat na leto v hladnih mesecih.

• E10 (stimulacija kolagena), E10+W25 (super pomlajevanje) EXPERT LASER

Postopek z laserjem Aesculap Dermablade MCL31 v načinu Expert laser je namenjeno fotoremodelaciji kolagena. Zdravljenje globokih gub, zmanjševanje por, koža prizadeta zaradi aken. Energija, ki jo laser seva, se absorbira v hemoglobinu, povzroči zlepljenje najmanjših žil v koži, kar se zazna kot poškodba kože. Fibroblasti se aktivirajo, zgradijo nove žile s čvrstejšim kolagenom. Končni rezultat je gladka koža, manjše pore – izboljša se čvrstost kože, ten in tekstura.
Po postopku se ne umivajte po tretiranem predelu vsaj 12 ur. Po posegu je koža otečena, nekaj dni pordela (3-6 dni), v obsevanih predelih je občutek toplote. Koža zateza in se lahko obarva. Po nekaj dneh se začne luščiti. Pod njo je vidna rožnata koža. V obsevanih predelih imate nekaj dni občutek toplote, mogoče se občuti rahlo zbadanje. Po postopku je potrebno kožo mazati s priporočeno kremo večkrat na dan vsaj dokler je koža rdeča. Ob tem se dodatno kožo vlaži z vlažilno kremo. Nujna je stalna 100 % zaščita pred UV žarki.
Za čim boljši učinek svetujemo 3 obiske v 4 tednskih intervalih. Rezultati so takojšnji in progresivni, optimalno izboljšanje pa je običajno vidno v 2 do 3 mesecih. V tem času poteka celjenje kožnih struktur in proizvodnja novega kolagena, ki nadomesti poškodovano tkivo oz. kožo zdravkhenje z laserjem.

• N10 (površinske gube, tanka, pergamentna, suha koža) STANDARD LASER

Koža je sestavljena iz treh plasti: povrhnjice ali epidermisa, usnjice ali dermisa in subdermisa ali podkožja. Povrhnjica ščiti telo pred zunanjimi vplivi, usnjica vsebuje kožne priveske kot so dlačice, znojnice.., podkožje služi kot toplotna zaščita telesa. Eden od osnovnih vzrokov staranja kože je zmanjšana aktivnost fibroblastov in vezivnega tkiva ter zmanjšana napetost in debelina kolagenskih vlaken v papilarni plasti usnjice.
N10 je laserski poseg, pri katerem se ostrani povrhnjica in delno usnjica. V tednu dni zraste nova povrhnjica. Poškodba kože, ki nastane, spodbudi aktivnost celic k izdelavi kolagena. Z nastankom novega kolagena je koža bolj napeta in elastična.
Po postopku se ne umivajte po tretiranem predelu vsaj 12 ur. Po posegu je koža otečena, nekaj dni pordela (do 10 dni), v obsevanih predelih je občutek toplote. Koža zateza in se lahko obarva. Po nekaj dneh začne luščiti. Pod njo je vidna rožnata koža. V obsevanih predelih imate nekaj dni občutek toplote, mogoče se občuti rahlo zbadanje. Po postopku je potrebno kožo mazati s priporočeno kremo večkrat na dan vsaj dokler je koža rdeča. Ob tem se dodatno kožo vlaži z vlažilno kremo. Nujna je stalna 100 % zaščita pred UV žarki.
Za čim boljši učinek svetujemo 3 obiske v 4 tednskih intervalih. Rezultati so takojšnji in progresivni, optimalno izboljšanje pa je običajno vidno v 2 do 3 mesecih. V tem času poteka celjenje kožnih struktur in proizvodnja novega kolagena, ki nadomesti poškodovano tkivo oz. kožo zdravljeno z laserjem.

• N25 (intenzivno zatezanje kože) INTENSIVE LASER

Pri ablativnem frakcioniranem zdravljenju v načinu N25 se odstrani povrhnjica, v globjih plasteh kože pa nastanejo mikropoškodbe, ki spodbudijo delovanje fibroblastov in nastanek novega kolagena. Rezultat je na izgled mlajša koža, brez pigmentacij, gub. Povrhnjica se obnovi v enem tednu po posegu, v tem času koža potrebuje posebno nego, to je večkratno dnevno izpiranje kože s sterilno tekočino in uporabo posebnih mazil. Po postopku se ne umivajte po tretiranem predelu vsaj 12 ur. Rdečica na obsevanih predelih je lahko prisotna še več tednov po posegu. Ker je odstranjena zaščitna plast kože, je v primerih, ki jih določi zdravnik, potrebno po posegu jemati antibiotik. V primeru okužbe z virusom herpesa tudi protivirusna zdravila. V določenih primerih je potrebno opraviti več kot en poseg za željeni učinek. V tem primeru se postopek ponovi po 3 – 9 mesecih.

Neablativno zatezanje kože
Erbijev pulz lahko spremenimo, da postane topel (Thermal mode) in ga uporabimo za segrevanje tkiva, brez ablacije v namene stimulacije nastanka novega kolagena in skrčenje že obstoječega. Končni rezultat je bolj gladka koža, zmanjšane pore, koža ima boljšo teksturo, je bolj napeta in elastična. Zelo lepe rezultate dosegamo z laserskim dvigom vek in regeneracijo spodnje veke, v primeru, ko še ni indicirana kirurška korekcija vek (blefaroplastika). S posegom ne povzročimo poškodb povrhnjice kože, zato tudi ni potrebno okrevanje in takoj se lahko vključite v dnevne aktivnosti. Za čim boljši učinek svetujemo vsaj 3 obiske v 4 tednskih intervalih (enkrat mesečno). Učinki terapije se pokažejo 2 tedna po postopku, izgled kože oziroma učinki zdravljena so vidni do enega leta po terapiji, kar je odvisno od starosti pacienta in količini priotnosti kolagenskih vlaken v koži.

Površinska ablacija in koagulacija kože
Ablativno lasersko zdravljenje kože z Dermablate MCL31 omogoča nadzorovano ablacijo povrhnjih plasti tkiva (nekaj deset µm debelo epidermalno plast kože) in ga uporabljamo za izboljšanje videza posameznih gub oz. za odstranjevanje benignih pigmentiranih in nepigmentiranih kožnih sprememb; seboroične keratoze, aktinične keratoze, plane bradavice, siringome, ksantelazme, lentige, dermatofibrome,..

Celjenje kože po teh postopkih zavisi od posameznika, saj vsaka oseba zdravi drugače. Zelo pomemben je tip kože (kriterij po Fitzpatricku). Rdečelasi pacienti s svetlejšo kožo imajo običajno dolgotrajno vnetno fazo, tako bo njihova koža daljše obdobje tudi rdeče obarvana.

Po teh postopkih je pri večini pacientov koža po postopku otečena, pekoča, v 14 dneh se rdečica spremeni v roza zabarvanost, v mesecu dni postane svetejše roza. V naslednjem mesecu začne roza zabarvanost izginjati. Lahko se pojavijo madeži na roza področjih. Po približno 4 mesecih se roza zabarvanost spremeni v barvo kože. Pri nekaterih pacientih, odvisno od kože, pa lahko ostane roza zabarvanost kože tudi od 6-8 mesecev.

Bistvenega pomena v obdobju zdravljena kože so kakovostna nega kože in večmesečna ne izpostavljenost soncu.

 


PROFHILO – Polnilo s hialuronsko kislino, booster in mezoterapija v enem izdelku

Profhilo je inovativen izdelek “3 v 1”, saj z njegovo uporabo naredimo tri postopke v enem samem.

Eden glavnih trendov v svetu estetske medicine in pomlajevanja je zagotovo “manj je več” – manj ličil in lepša koža. O porastu tega trenda priča dejstvo, da so dermatološki tretmaji postali vse bolj priljubljeni ne le za glajenje kože in odstranjevanje gub in brazgotin, temveč tudi za doseganje in vzdrževanje dolgotrajne svežine kože.

Prvi znaki utrujenosti in staranja so posledica pomanjkanja vlage in kolagena v globljih plasteh kože, kar povzroči zmanjšanje elastičnosti kože in povzroči videz postaranega obraza brez sijaja in polnosti. Površinska nega kože s serumi in kremami postaja vse bolj napredna, vendar še vedno ne more globoko nahraniti vseh plasti kože in tkiv. Ko koži primanjkuje ključnih elementov, se koža hitreje stara, izgubi prožnost, postane suha in prične »zategovati«.

Na tržišču so že vrsto let varni medicinski preparati na osnovi hialuronske kisline (tkivna polnila/filerji), s katerimi lahko zapolnimo gube in gubice, z njimi obnovimo volumen. Z nekaterimi preparati lahko obnovimo strukturo kože in jo globoko hidriramo, z mezoterapevtskimi koktajli pa lahko kožo osvežimo.

Z najnovejšim medicinskim preparatom Profhilo, ki je novost v svetu estetske medicine, pa lahko delujemo na vse zgoraj omenjeno. Profhilo deluje kot filer, ojačevalec kože (booster) in mezoterapija! Mnogi ga imenujejo biorevitalizator ali biostimulant, ker je njegova osnovna naloga spodbuditi proizvodnjo lastnega kolagena in elastina v koži z vnosom velike količine hialuronske kisline, ne da bi na območje nanosa dodali nenaravni volumen. S staranjem se sposobnost naše kože, da proizvaja ustrezne količine elastina in kolagena, zmanjšuje, zato je za mladosten videz in elastičnost kože potrebna zunanja stimulacija. Z razvojem estetske medicine ni potrebno več iti na veliko različnih terapij in mesece čakati na rezultate. Z dvema potopkoma uporabe preparata Profhilo, lahko sedaj povrnemo svežino in sijaj vaši koži.

Kaj je Profhilo?
Profhilo je gel iz hialuronske kisline, v katerem sta na poseben način sestavljeni hialuronska kislina z nizko in visoko molekularno maso. Hialuronska kislina z nizko molekularno maso kožo hidrira in spodbudi proizvodnjo naravnega kolagena in elastina, hialuronska kislina z visoko molekularno maso pa izboljša strukturo kože. Profhilo sčasoma sprošča hialuronsko kislino in spodbuja proizvodnjo 4 različnih vrst kolagena in elastina, ki vsak na svoj način prispevajo h kakovosti kože. Za razliko od običajnih dermalnih polnil, ne ustvarja dodatnega volumna, ampak precej globoko v tkivu, spodbudi fibroblaste, da sami proizvajajo več kolagena in kožo naravno ‘napolnijo’. Tako lahko dosežemo čim bolj naravne rezultate, brez »prenapihnjenosti«. Zaradi teh lastnosti je Profhilo idealen za zdravljenje področij, ki jih je sicer težko zdraviti z običajnimi polnili, kot so vrat, roke, roke, kolena, pa tudi obraza.

Komu je Profhilo namenjen?
Zdravljenje je namenjeno osebam, ki so opazili zmanjšanje kakovosti kože in imajo vidne znake staranja. Najpogosteje so to osebe v starostni skupini med 35. in 60. let. Pri mlajših pa lahko zdravilo Profhilo uporabljamo za preprečevanje staranja kože.

Kako se zdravilo Profhilo uporablja?
Zdravilo lahko aplicira samo zdravnik, specialist iz področja estetske medicine in pri tem uporabi tehniko BAP (Bio Aestetic Points). Pripravek se aplicira v točno določene točke. Glede na to, da je Profihilo preparat z najvišjo koncentracijo hialuronske kisline na trgu, sta dovolj že dve zaporedni aplikaciji zdravila. Drugo aplikacijo opravimo 1 mesec po prvi.

Kdaj so vidni rezultati?
Prvi rezultati so vidni 1-2 tedna po prvi aplikaciji, končni pa en mesec po drugi aplikaciji. Zgladijo se drobne gube, izenači se polt, koža pa dobi izjemno polnost in sijaj. Za dolgotrajne rezultate in ohranjanje svežine kože, priporočamo, da se postopek s preparatom Profhilo obnovi dvakrat letno kot vzdrževalno zdravljenje. Profhilo lahko uporabimo samostojno, lahko pa ga za še boljše rezultate in v primerih starejših kož, kombiniramo z drugimi tretmaji pomlajevanja.

Na kratko – Profhilo je nova generacija preparatov v estetski medicini, ki:
– izboljša videz utrujenega obraza – obnovi volumen
– globoko hidrira kožo in ji povrne elastičnost

Popolnoma naravne sestavine kompenzirajo prostornino samo tam, kjer je to potrebno, brez tveganja nenaravnih rezultatov. Kožo spodbuja, da se naravno pomladi in s posebno BAP tehniko poskrbi za pravilno porazdelitev pripravka po celotnem željenem področju.

REVITALIZACIJA – osvežitev videza, globoko vlaženje kože (mezoterapija, biorevitalizacija)
Kaj je?
Zdravnik s pomočjo injekcije vbrizga pod kožo preparate, ki vsebujejo snovi, kot je hialuronska kislina in druge aktivne snovi, ki so varne in preizkušene in zelo izboljšajo videz “utrujene kože”.

Kaj dosežemo s postopki?
S postopki izboljšamo kakovost kože obraza, omogočimo globoko hidracijo, izboljšamo elastičnost in čvrstost kožnega tkiva. Vidno se izboljša tonus kože in zmanjšajo se gubice. Kdaj se ne dela? Postopkov ne opravljamo ob obstoječih vnetjih na predelu posega.

 

Kemična biorevitalizacija

PRX-T33 POSTOPKI

Kaj je PRX- T33?
Je neboleča patentirana metoda, ki spodbuja naravno regeneracijo kože.
Pri postopku se uporabi gel PRX T33 in posebno masažno tehniko, ki daje izjemne pomlajevalne učinke in ne zahteva okrevanja.
Kombinacija TCA, vodikovega peroksida in kojične kisline prodre zaradi nizke koncentracije vodikovega hidroksida v usnjico, kjer spodbuja nastajanje in obnavljanja kolagena, elastina in hiualuronske kisline v koži ter sproščanje rastnih faktorjev. Koža se posledično zadebeli, postane bolj napeta in sijoča.

Za razliko od kemičnega pilinga učinek PRX-T33 na kožo ni povezan z luščenjem po posegu, ampak sestava gela PRX-T33 pospešujejo procese celjenja in obnovo tkiv.

Ker so postopki nežnejši, so posebej primerni za paciente, ki imajo krhke kapilare, se zdravijo z antikoagulantnimi zdravili, so podvrženi pojavu hematomov ali se bojijo postopkov z iglami.

Cilj PRX-T33 postopkov

  • Učvrstitev ”uvele” kože obraza, vratu in dekolteja, ki je posledica foto (ponavljajoče se izpostavljanje soncu) in krono staranja

  • Glajenje gub na obrazu, vratu in dekolteju

  • Ožanje razširjenih por na obrazu

  • Izboljšanje videza brazgotin po aknah, poškodbah ali opeklinah

  • Izboljšanje globine in videz strij


Kako poteka postopek?
Postopki ne povzročajo fotosenzitivnosti, zato se lahko opravljajo celo leto, tudi v poletnih mesecih. Svetuje se od tri do pet postopkov v tedenskih intervalih, ki se lahko ponovijo dvakrat letno. En postopek je idealen tudi za priložnostno osvežitev videza, posebej pred pomembnimi dogodki, ki jih načrtujete v bližnji prihodnosti in si želite, da bi na njih še posebej zablesteli.

Po postopku
Po postopkih je k vsakodnevni negi potrebno celo leto priključiti kreme z visokim zaščitnim faktorjem pred UV+ žarki in specifično dopolnjujočo kozmetično nego, ki vam ga bo svetovalo zdravstveno osebje.

Kdaj se ne dela?
Postopki se ne uzvajajo v primeru atopične in seboroične kože, v primeru, da je prisotno aktivno vnetje, v primeru alergij na sestavine v zdavilnem pripravku, v času dojenja in nosečnosti. Pred postopki obvestite terapevta o morebitih težavah s kožo.

 ANTI-AGING NITKE  

BIO ANTI-AGING NITKE (nitke za biostimulacijo)
Nitke so narejene iz posebnega materiala, ki se v nekaj mesecih v telesu popolnoma razgradi in se že mnogo let uporabljajo v kirurških postopkih. Bio anti-aging nitke se lahko uporabljajo na različnih predelih telesa (zgorni del rok, notranja stran stegen, dekolte, področje nad kolenom, v predelu popka) in obraza. Delujejo biostimulativno saj vzpodbudijo tvorbo novih kožnih vlaken, zato se z njimi izboljša elastičnost in hidracija kože. Dajejo odličen rezultat pri nagubani koži v zgoraj naštetih primerih.

Rezultati
So vidni v štirih do osmih tednih po vstavitvi nitk. V tem času se poveča proizvodnja kolagena na mestu vstavitve nitk in koža postane tam bolj napeta. Več nitk vstavimo, boljši je rezultat. Koža se postopoma, dan za dnem, izboljšuje. Če imamo urejen način življenja (ne kadimo, ne pretiravano z alkoholom, se ne izpostavljamo soncu, se dovolj hidriramo in uravnoteženo prehranjujemo), bodo rezultati vidni od 1 do 2 let.

Kdaj se uporabljajo
Z nitkami za stimulacijo pomlajevanja dosežemo najboljše rezultate, če koža ni pretirano povešena in je še dovolj čvrsta.

Kako poteka postopek?
Pred postopkom se kožo namaže z lokalnim anestetikom. S pomočjo drobnih iglic izkušen zdravnik s področja estetske medicine v kožo vstavi določeno število nitk za biostimulacijo. Poseg je minimalno invaziven, zato ne terja posebnega okrevanja. Poseg traja od 20 do 40 minut.

Po postopku

Začasno se lahko na mestu vboda pojavi rdečina. Morda boste imeli nekaj oteklin in modric, vendar se lahko takoj  vrnete k večini svojih dnevih rutin. V dneh po vstavitvi nitk bo pacientka mogoče čutila v predelu, kjer so bile vstavljene nitke rahlo zatezanje. Teden dni po posegu se morate izogibati drgnjenju obraza, stiskanju in raztegovanju ustnic. Prva dva tedna je tudi bolje, da ne opravljate intenzivnih treningov, spite na boku in obiskujete savne. Nitke se po nekaj mesecih popolnoma razgradijo, zato se postopek po določenem času lahko ponovi.

Stranski učinki
Uporaba nitk je razširjena po vsem svetu in je varna metoda zdravljenja. Raziskave do sedaj niso pokazale trajnih stranskih učinkov, lahko pa se prehodno pokažejo blaga oteklina, podplutba, ”jamice”,… Stranski učinki so izredno redki izginejo v treh tednih do meseca dni.

Kdaj odsvetujemo uporabo nitk?
– nosečnost in dojenje, aktivno vnetje na mestu injiciranja,
– uživanje zdravil, ki preprečujejo strjevanje krvi (npr. Marivarin, Marevan, Aspirin, Plavix …),
– v primerih, ki ne bi dali dobrih rezultatov (preveč povešena koža, ki je bolj primerna za lifting, prevelika pričakovanja,…)

LIFTING ANTI-AGING NITKE
Tudi te nitke so narejene iz posebnega materiala, ki se v nekaj mesecih v telesu popolnoma razgradi in se že mnogo let uporablja v kirurških postopkih. Te lifting nitke, ki imajo dodana posebna sidra, se uporabljajo predvsem na obrazu za zmeren lifting določenih predelov obraza (ličnic, predela nad čeljustjo, zgornjega dela vratu in obrvi) in regeneracijo kože in boljši tonus zaradi nastanka novega kolagena.

Rezultati
So vidni takoj po vstavitvi lifting nitk, v štirih do osmih tednih pa je viden pravi učinek. V tem času se poveča tudi proizvodnja kolagena na mestu vstavitve šivov in koža postane tam bolj napeta. Videz obraza postane pomlajen, svež in sproščen. Poudarijo se ličnice in brada.

Če imamo urejen način življenja (ne kadimo, ne pretiravano z alkoholom, se ne izpostavljamo soncu, se dovolj hidriramo in uravnoteženo prehranjujemo), bodo rezultati vidni od 1 do 2 let. Za podaljšanje učinka se priporoča sočasna uporaba drugih pomlajevalnih postopkov: injiciranje hialironske kisline, botulin toksina.

Kdaj se uporabljajo?
Z lifting nitkami dosežemo najboljše rezultate, če koža ni pretirano povešena in je še dovolj čvrsta.

Kako poteka postopek?
Pred postopkom se kožo v predelu vstavitve nitk anestezira z lokalnim anestetikom. S pomočjo igel izkušen zdravnik s področja estetske medicine v kožo vstavi določeno število lifting nitk. Poseg je minimalno invaziven, zato ne terja posebnega okrevanja. Poseg traja od 20 do 40 minut.

Po postopku

Začasno se lahko na mestu vboda pojavi rdečina. Morda boste imeli nekaj oteklin in modric, vendar se lahko takoj  vrnete k večini svojih dnevih rutin. V dneh po vstavitvi nitk bo pacientka mogoče čutila v predelu, kjer so bile vstavljene nitke rahlo zatezanje. Teden dni po posegu se morate izogibati drgnjenju obraza, stiskanju in raztegovanju ustnic. Prva dva tedna je tudi bolje, da ne opravljate intenzivnih treningov, spite na boku in obiskujete savne. Nitke se po nekaj mesecih popolnoma razgradijo, zato se postopek po določenem času lahko ponovi.

Stranski učinki
Uporaba nitk je razširjena po vsem svetu in je varna metoda zdravljenja. Raziskave do sedaj niso pokazale trajnih stranskih učinkov, lahko pa se prehodno pokažejo blaga oteklina, podplutba, ”jamice”,… Stranski učinki so izredno redki izginejo v treh tednih do meseca dni.

Kdaj odsvetujemo uporabo nitk?
– nosečnost in dojenje,
– aktivno vnetje na mestu injiciranja,
– uživanje zdravil, ki preprečujejo strjevanje krvi (npr. Marivarin, Marevan, Aspirin, Plavix …),
– v primerih, ki ne bi dali dobrih rezultatov (preveč povešena koža, ki je bolj primerna za lifting, prevelika pričakovanja,…)

RADIESSE®
Kaj je Radiesse®?
Radiesse® je biostimulator kolagena, ki povrne volumen koži tako, da napolni linije in gube ter osveži celoten videz vašega obraza in rok. Apliciranje polnila lahko opravijo strokovnjaki iz področja estetske medicine tako, da ga z iglo vbrizgajo na mesta, kjer je koža izgubila volumen. Rezultat je delno viden takoj, ker povrnjen volumen napolni linije. Njegov polni učinek se pokaže po 8 tednih, ko Radiesse® stimulira v telesu prisoten kolagen k ponovnemu nastajanju – prav tako, kot ga je telo samo proizvajajo v mladostnih letih. V tednih po opravljenem postopku v ambulanti se v koži postopno proizvajajo nove molekule kolagena, obraz postaja manj utrujen, koža se napne in je ponovno elastična. Sprememba je postopna in naravna.

Kako Radiesse® deluje?
Preparat vsebuje kalcij in je sterilen, brez prisotnosti lateksa. Gre za spojino gela in sintetičnega kalcijevega hidroksiapatita, ki se kot biokompatibilen material v medicini uspešno uporablja že več kot 20 let. Kalcij je naravno prisoten v človekovih kosteh in zobeh, zato je popolnoma naraven in ga telo čez čas absorbira. Ko zdravnik z drobno iglo, ki ni ostra-kanila, vbrizga polnilo v podkožje, opazimo izboljšanje v smislu zmanjšanja vidnih gub in upadle kože. Podobno kot pri dermalnih polnilih, ki vsebujejo hialuronsko kislino. Nadgradnja polnil s hialuronsko kislino in prava funkcija Radiesse® pa se zgodi v koži, kjer se delci polnila obnašajo kot gradniki, ki omogočajo kolagenu ponovno rast oziroma sintezo. Posledica tega procesa je izboljšan tonus kože, ki postane bolj elastična, sijoča, zgladijo se vidne gubice. Tako postaja vaš obraz z vsakim dnem bolj svež in spočitega videza.
Cilj pomlajevanja s polnilom Radiesse® je naraven in svež videz, zato je preparat še posebej primeren za tiste, ki jih je strah umetnega oz. nenaravnega videza in pretiranih sprememb.

Kako poteka postopek polnilom Radiesse®?
Ob aplikaciji polnila je zaradi tanke iglice na vstopni točki čutiti le zelo rahlo bolečino, ki se lahko ublaži z lokalnim anestetikom. Postopek polnjenja traje od 15 do 30 minut. Po postopku ni potrebno okrevanje in pacient lahko odide po vsakdanjih opravkih. Pomembno pa je ne izpostavljanje UV žarkom. Če se pojavijo otekline na mestih vboda, le te izginejo v parih dneh. Po postopku pa ne ostanejo modrice, koža ni rdeča. Učinki pomlajevanja trajajo od 12 do18 mesecev. Ker se polnilo uporablja že kar nekaj let, je znano, da trajajo učinki zaradi razlik v človeških telesih in naravne absorbcije kalcija v preparatu lahko tudi 24 mesecev.

Komu je namenjen Radiesse®?
Radiesse® se uporablja od leta 2015. Ker se ljudje različno staramo, se uporablja na pacientih v starosti med 35 in 60 let. Znano je, da sinteza kolagena po 25. letu upade in ker imamo ljudje različne življenjske sloge in različno skrbimo zase, se tudi koža pri nekaterih stara hitreje kot pri drugih.

Ali se lahko Radiesse® uporablja tudi na drugih delih telesa?
Radiesse je indiciran tudi za neinvazivno pomlajevanje rok in vratu. Pogostokrat pogled na roke in vrat razkriva človekovo pravo starost. Na rokah je hitro vidna izguba kolagena, kar naredi roke starikave. Kosti in vezi izstopijo in pojavijo se gubice. Polnilo Radiesse® je, poleg pomlajevanja obraza, namenjeno tudi povrnitvi mladostnega videza hrbtišča rok, ki ga napolni in osveži in je zelo učinkovito tudi pri pomlajevanju starostnih sprememb vratu.
Radiesse® je eno najbolj varnih polnil na tržišču, saj ima v teh letih uporabe zelo malo evidentiranih stranskih učinkov. Redki stranski učinki vključujejo bolečino, rdečico, otekline in infekcijo na mestu vboda. Polnilo je nestrupeno in hipoalergeno. Ne priporoča se uporaba pri nosečnicah, doječih materah in pri mlajši od 21 let.

SCULPTRA® AESTHETIC
Kaj je Sculptra® Aesthetic?
Sculptra Aesthetic je biostimulator kolagena, ki se uporablja v estetski medicini in lahko daje odlične rezultate pri tretmajih pomlajevanja. Rezultati so vidni postopoma s stalnim zmanjševanjem gub.

Polnilo L-polimlečne kisline za razliko od klasičnih polnil omogoča preoblikovanje obraza s spodbujanjem proizvodnje kolagena in postopno vračanje njegovega mladostnega videza. Po terapiji (ki lahko vključuje 2 ali 3 ponovitve, ki se izvajajo v nekaj mesecih) lahko doseženi rezultat traja več kot 2 leti.

Iz česa je narejena Sculptra® Aesthetic?
To polnilo je sestavljeno iz L-polimlečne kisline, ki ima stimulativno funkcijo na sintezo kolagena. Je varna, biološko razgradljiva snov in je v medicini že vrsto let poznana kot šivalni material.

Uporaba Sculptra® Aesthetic v estetski medicini
Polnilo je bilo razvito kot alternativa naravnemu kolagenu za polnjenje različnih predelov obraza, kot so:
– globoke nazolabialne gube (od nosu do ust)
– marionetne (ustnične) gube
– definicija čeljusti in dodajanje volumna v predelu senc in ličnic.
– Ni priporočljivo za uporabo pod očmi ali na ustnicah.

Tehnika in rezultati
Stimulacijsko polnilo se z majhno brizgo vbrizga v kožo na predelih, ki jih želimo zdraviti Po tretmaju je potrebna redna masaža tretiranih predelov.

Navodila za pacienta
• V prvih 24 urah je treba na tretirano mesto nanesti obkladek z ledom (izogibajte se neposrednemu stiku ledu s kožo), da zmanjšate oteklino in podplutbe. Injiciranje preparata lahko povzroči rdečino, oteklino ali modrice v koži. Ti neželeni učinki običajno izginejo v nekaj urah pa do tedna dni. Ob dolgotrajnih simptomih ali znakih vnetja je treba obvestiti zdravnika.
Gube, ki so bile zdravljene s preparatom, so lahko na začetku, po injiciranju znova vidne, vendar se videz le teh postopoma izboljša v nekaj
tednih, ko je viden učinek tretmaja z izdelkom Sculptra Aesthetic.

Po kontrolnem obisku (najmanj 1 mesec po zdravljenju) bo zdravnik ocenil potrebo po nadaljnjih injekcijah izdelka.

• Priporočljivo je, da tretirane predele masirate krožno 5 minut 5 krat na dan 5 dni po injiciranju.

• Injiciranje preparata Sculptra Aesthetic lahko povzroči majhne papule na tretiranem območju. Te podkožne papule običajno niso vidne in so asimptomatske, vendar jih je včasih mogoče opaziti s pritiskom na tretirano območje. Če se papule obarvajo rdeče ali se opazi sprememba barve, se mora bolnik takoj posvetovati z zdravnikom.

• Po aplikaciji preparata se lahko takoj vrnete k normalnim aktivnostim in če ni zapletov, lahko make up nanesete nekaj ur po tretmaju.

• Izogibajte se izpostavljanju tretiranega predela soncu oz. UV žarkom, dokler oteklina in rdečica ne izgineta, vendar je tudi po tem času obvezna uporaba ustrezne zaščite za sonce.

• Biostimulator kolagena Sculptra Aesthetic ne daje takojšnjih rezultatov kot klasična polnila na osnovi hialuronske kisline. Rezultati so vidni po 4 tednih oz, če so potrebne dodatne terapije po 2 ali 3 terapija in trajajo 2 leti.

Kontraindikacije
Zdravila Sculptra Aesthetic ne smejo uporabljati osebe, ki so preobčutljive za katero koli sestavino zdravila Sculptra Aesthetic (mikrodelci poli-L-mlečne kisline (PLLA), karboksimetilceluloza (USP), pirogeni manitol (USP) in sterilna voda za injekcije (USP). Zdravila Sculptra Aesthetic se ne sme uporabljati pri bolnikih z znano anamnezo ali dovzetnostjo za nastanek keloidov ali hipertrofičnih brazgotin.