Estetika

Koža brez tonusa

Koža brez tonusa
NEKIRURŠKI FACELIFT Z NAPRAVO ULTRAFORMER III

Kaj je?
Ultraformer III je neinvazivna multifunkcijska naprava, ki uporablja fokusiran ultrazvok pri katerem z isto sondo hkrati delujemo na kožo in podkožje. Ultrazvočni nastavki na različnih globinah fokusirano segrejejo majhen volumen kože, kar povzroči krčenje kolagena in spodbudi novotvorbo kolagena.

Uporablja se za terapije na obrazu, vratu in celem telesu. Z njo izvajamo neinvazivni lifting kože obraza in učvrstimo kožo na telesu. Med postopkom uporabljamo različne nastavke (kartuše) s katerimi ciljamo in segrevamo na 60°C do 70°C.različne globine kože in tako dosežem več njenih slojev in tkiv (globok dermis in spodaj ležeče subdermalno povezovalno tkivo – SMAS). S terapijo sprožimo proces koagulacije in nastajanje novega kolagena in zategovanja tkiv brez neposrednega stika ali poškodbe povrhnjice.

Ultraformer III predstavlja najnovejšo, tretjo generacijo tehnologije mikrofokusiranega ultrazvoka, zaradi česar je terapija v primerjavi z njej podobnimi še bolj udobna in bolj učinkovita, sam postopek pa kar dvakrat hitrejši. S terapijo učvrstimo in napnemo kožo na obrazu, vratu in dekolteju ter zmanjšamo globino gub.

V Evropi postaja najbolj zaželena naprava HIFU in ustreza vsem kliničnim in mednarodnim regulativam in standardom, ki zagotavljajo varne in učinkovite postopke za pomlajevanje obraza ter oblikovanje telesa.

Za koga je primerna terapija z aparatom Ultraformer III?
Če vas skrbijo znaki staranja na vašem obrazu, si želite osvežitev izgleda vašega obraza, se soočate z gubami, izgubo volumna mehkih tkiv obraza, zmanjšanjem tonusa mišic, uvelo kožo na obrazu, še posebej v srednjem in spodnjem delu obraza ter na vratu?
Tak obraz izgleda utrujen, brez energije in vitalnosti.potem ste prava kandidatka za terapijo z napravo Ultraformer III. Ultraformer III namreč predstavlja neinvazivno rešitev za drobne ali večje gube na obrazu, vratu in v predelu dekolteja, obenem pa tudi povečuje odpornost kože.

Pomladitev obraza z napravo Ultraformer III je tako odlična rešitev za to, da s svojega obraza izbrišete utrujenost in mu spet povrnete tonus, napetost in čvrstost, s tem pa energijo, vitalnost in bolj mladosten izgled. Z Ultraformerjem III, ki deluje po načelu fokusiranega ultrazvoka visokih moči (HIFU – High Intensity Focused Ultrasound), lahko izvedemo nekirurški lifting obraza in zgladimo gube na obrazu, vratu in v predelu dekolteja.

Če imate katerega od spodaj naštetih problemov, ste prav-i(-a) kandidat(-ka) za terapijo z napravo Ultraformer III:
– povešene obrvi,
– povešena koža na obrazu,
– starostne gubice na obrazu, vratu in v predelu dekolteja,
– koža na obrazu ima slab tonus.

Želite z enim samim tretmajem doseči osvežen videz obraza, ki bo trajal dlje časa?
Postopek ultrazvočne terapije z aparatom Ultraformer III ni primeren:
– za nosečnice in doječe matere,
– za osebe s kovinskimi vsadki/električnimi napravami,
– če imate odprte rane ali izpuščaje na področju, ki bi ga tretirali,
– če imate cistične akne,
– če imate vneto kožo.

Terapija se izvaja glede na stanje kože in mišičnega tonusa vsakega posameznika, običajno po 40 letu starosti.

Kako deluje terapija z aparatom Ultraformer III?
Z izbranim nastavkom, s katerim terapevt s pomočjo fokusiranega ultrazvoka visokih moči deluje na določeno mesto obraza ali telesa, se ultrazvočna energija usmeri v točno določeno plast kože ali podkožja. S segrevanjem teh tkiv pride do stimulacije nastajanja novega kolagena in zategovanja tkiv.

Med postopkom na obrazu uporablja terapevt različne mikro fokusirane ultrazvočne kartuše, ki generirajo toploto v usnjici in podkožju ter tako vzpodbudijo nastanek novega kolagena za učinkovito učvrstitev kože in lifting tkiv.

Nastavki aparata Ultraformer III za globine 1,5 mm, 2 mm, 3 mm, 4,5 mm, omogočajo najpreciznejše delo na obrazu glede na individualnim potrebe posameznika:
Nastavek globine 4,5 mm se uporablja za zategovanje povrhnjega mišičnoaponevrotičnega sistema (SMAS), ki se skrči in povzroči učinek liftinga lic, podbradka ali vratu. SMAS imenujemo plast tkiva pod kožo obraza, v kateri je prisotno maščobno in/ali mišično-vezivno tkivo, ki tvori globlja mehka tkiva obraza.
Nastavek 3 mm pod površino kože zmanjša maščobno tkivo, ki se nahaja na spodnjem delu lic in podbradku.
Nastavek 2 mm deluje na globoko usnjico, kar povzroča glajenje večjih gub.
Nastavek 1,5 mm pod kožo deluje na povrhnji del usnjice in gladi drobne gube okoli čela, oči ter lic.
Na aparat Ultraformer III lahko namestimo tudi nastavke za globine 6 mm, 9 mm in 13 mm, ki pa predstavljajo makrofokusiran ultrazvok in omogočajo tudi tretmaje oblikovanja telesa.

Kako poteka postopek z aparatom Ultraformer III?
Po dogovoru z zdravnico, se določi dele obraza, na katere želimo delovati z mikrofokusiranim ultrazvkom. Zdravnica nato nariše nariše anatomska področja in določi vrsto sonde, ki se bo uporabljala na posameznem področju. Na tanki koži se opravlja terapija s sondami do 2 mm, za podkožje, SMAS ali podbradek pa sonde z globljimi fokusi.

Kako poteka terapija?
Za tretma z napravo Ultraformer III ne potrebujete nobenih posebih priprav. Me terapijo z aparatom Ultraformer III zaznavate prehoden občutek toplote. Če imate precej nizek prag bolečine, je možen tudi nekoliko manj prijeten občutek, ki pa ga je mogoče ublažiti na različne načine, kar se pogovorite pred postopkom z zdravnico. Posamezna terapija traja od 20 do 45 min.

Kakšni so rezultati?
Že po eni terapiji z aparatom Ultraformer III vaša koža prične postopoma postajati bolj gladka in napeta. Učinek postopka se stopnjuje, končni rezultat pa je viden po treh mesecih do šestih mesecih.

Ker je učinek obnavljanja in remodelacije obraza z uporabo aparata Ultraformer III dolgotrajen, za mlajši in bolj svež izgled obraza potrebujete le eno terapijo, ki jo je smiselno obnavljati enkrat na leto.

Kako poteka okrevanje?
Pomlajevanje obraza z ultrazvočno terapijo, pri kateri uporabimo aparat Ultraformer III, je neinvaziven lepotni postopek, zato okrevanja po terapiji ni. Takoj po njej se lahko vrnete k vsakodnevnim opravilom. Učinek terapije je zelo podoben liftingu obraza – vaš obraz bo spet svež in mladosten, saj mu bo zaradi nove tvorbe kolagena povrnjen tonus, koža pa bo spet napeta.

Kakšni so stranski učinki?
Med terapijo so lahko prisotni občutki toplote, ki pa so zaradi tretje generacije naprav, ki delujejo po metodi fokusiranega ultrazvoka visokih moči (HIFU), najmanj izraženi. Po posegu je lahko prisotna blaga rdečica ali blaga oteklina, ki po nekaj urah izgine. Morebitne modrice, podplutbe oz. otrplost po posegu je le začasna. Po posegu tudi ne potrebujete časa za okrevanje.

 

Zdravljenje starajoce koze
ZDRAVLJENJE STARAJOČE KOŽE – FOTOPOMLAJEVANJE Z MULTIFUNKCIONALNO NAPRAVO NORDLYS™ MULTI -APPLICATION PLATFORM | Candela Medical

Pomlajevanje kože z napravo Nordlys je eno izmed najnaprednejših pomlajevanj starajoče kože, ker platforma združuje tako lasersko kot IPL “medical grade” tehnologijo in omogoča, da na izrazito varen in kontroliran način izvajamo zdravljenje, ki ne zahteva daljšega okrevanja.
Starikava koža je odsev zunanjih in notranjih dejavnikov, ki leta vplivajo na naše telo in seveda kožo. K hitrejšemu staranju kože največ pripomore izpostavljanje UV žarkom. S fotopomlajevanjem, ki ga opravljamo s sistemom NordlysTM posredno spodbujamo celice, ki proizvajajo kolagenska vlakna in medcelične beljakovine, istočasno pa zaviralno učinkujemo na encime, ki razgrajujejo kolagen.
Z večkratnimi ponovitvami dokazano toniziramo kožo in ji s tem damo mladostni videz. Končni učinek je tonizirana, gladka koža. Učinki se začnejo kazati 3 – 4 mesece po laserskem obsevanju. Priporočeno je opraviti več postopkov (od 4-6) v mesečnih intervalih. Učinek po zaključenem fotopomlajevanju traja najmanj leto dni.

Kako poteka postopek?
Zelo je pomembno, da se vsaj 3 tedne pred postopki ne izpostavljate UV žarkom in ne uporabljate samoporjavitvenih krem. Pred temi postopki se koža očisti in namaže s hladilnim brezbarvnim gelom. Med postopkom se na celotno površino obraza (vratu in dekolteja) sproži več svetlobnih pulzov. Med postopkom se lahko občuti blago do močnejšo pekočo bolečino (tudi kot udarec z elastiko), ki pa hitro izzveni.
Po postopku se je potrebno izogibati direktni UV svetlobi. Nujno potrebno je nanašati blokatorje UV žarkov (visok zaščitni faktor – SPF 50). Izogibati se je potrebno peelingom, vročim kopelim, savnanju do 7 dni po tretmaju oz. dokler se predel ne zaceli. Pri nanašanju in odstranjevanju ličil je potrebna previdnost.

Kdaj se ne dela?
Postopki se opravljajo večinoma izven sezone, ko je povečano UV sevanje in na neporjaveli koži. Postopek ni primeren za nosečnice in doječe matere; ne izvajamo ga ob obstoječih vnetjih na predelu posega, ob akutnih obolenjih.

 


PROFHILO – Polnilo s hialuronsko kislino, booster in mezoterapija v enem izdelku

Profhilo je inovativen izdelek “3 v 1”, saj z njegovo uporabo naredimo tri postopke v enem samem.

Eden glavnih trendov v svetu estetske medicine in pomlajevanja je zagotovo “manj je več” – manj ličil in lepša koža. O porastu tega trenda priča dejstvo, da so dermatološki tretmaji postali vse bolj priljubljeni ne le za glajenje kože in odstranjevanje gub in brazgotin, temveč tudi za doseganje in vzdrževanje dolgotrajne svežine kože.

Prvi znaki utrujenosti in staranja so posledica pomanjkanja vlage in kolagena v globljih plasteh kože, kar povzroči zmanjšanje elastičnosti kože in povzroči videz postaranega obraza brez sijaja in polnosti. Površinska nega kože s serumi in kremami postaja vse bolj napredna, vendar še vedno ne more globoko nahraniti vseh plasti kože in tkiv. Ko koži primanjkuje ključnih elementov, se koža hitreje stara, izgubi prožnost, postane suha in prične »zategovati«.

Na tržišču so že vrsto let varni medicinski preparati na osnovi hialuronske kisline (tkivna polnila/filerji), s katerimi lahko zapolnimo gube in gubice, z njimi obnovimo volumen. Z nekaterimi preparati lahko obnovimo strukturo kože in jo globoko hidriramo, z mezoterapevtskimi koktajli pa lahko kožo osvežimo.

Z najnovejšim medicinskim preparatom Profhilo, ki je novost v svetu estetske medicine, pa lahko delujemo na vse zgoraj omenjeno. Profhilo deluje kot filer, ojačevalec kože (booster) in mezoterapija! Mnogi ga imenujejo biorevitalizator ali biostimulant, ker je njegova osnovna naloga spodbuditi proizvodnjo lastnega kolagena in elastina v koži z vnosom velike količine hialuronske kisline, ne da bi na območje nanosa dodali nenaravni volumen. S staranjem se sposobnost naše kože, da proizvaja ustrezne količine elastina in kolagena, zmanjšuje, zato je za mladosten videz in elastičnost kože potrebna zunanja stimulacija. Z razvojem estetske medicine ni potrebno več iti na veliko različnih terapij in mesece čakati na rezultate. Z dvema potopkoma uporabe preparata Profhilo, lahko sedaj povrnemo svežino in sijaj vaši koži.

Kaj je Profhilo?
Profhilo je gel iz hialuronske kisline, v katerem sta na poseben način sestavljeni hialuronska kislina z nizko in visoko molekularno maso. Hialuronska kislina z nizko molekularno maso kožo hidrira in spodbudi proizvodnjo naravnega kolagena in elastina, hialuronska kislina z visoko molekularno maso pa izboljša strukturo kože. Profhilo sčasoma sprošča hialuronsko kislino in spodbuja proizvodnjo 4 različnih vrst kolagena in elastina, ki vsak na svoj način prispevajo h kakovosti kože. Za razliko od običajnih dermalnih polnil, ne ustvarja dodatnega volumna, ampak precej globoko v tkivu, spodbudi fibroblaste, da sami proizvajajo več kolagena in kožo naravno ‘napolnijo’. Tako lahko dosežemo čim bolj naravne rezultate, brez »prenapihnjenosti«. Zaradi teh lastnosti je Profhilo idealen za zdravljenje področij, ki jih je sicer težko zdraviti z običajnimi polnili, kot so vrat, roke, roke, kolena, pa tudi obraza.

Komu je Profhilo namenjen?
Zdravljenje je namenjeno osebam, ki so opazili zmanjšanje kakovosti kože in imajo vidne znake staranja. Najpogosteje so to osebe v starostni skupini med 35. in 60. let. Pri mlajših pa lahko zdravilo Profhilo uporabljamo za preprečevanje staranja kože.

Kako se zdravilo Profhilo uporablja?
Zdravilo lahko aplicira samo zdravnik, specialist iz področja estetske medicine in pri tem uporabi tehniko BAP (Bio Aestetic Points). Pripravek se aplicira v točno določene točke. Glede na to, da je Profihilo preparat z najvišjo koncentracijo hialuronske kisline na trgu, sta dovolj že dve zaporedni aplikaciji zdravila. Drugo aplikacijo opravimo 1 mesec po prvi.

Kdaj so vidni rezultati?
Prvi rezultati so vidni 1-2 tedna po prvi aplikaciji, končni pa en mesec po drugi aplikaciji. Zgladijo se drobne gube, izenači se polt, koža pa dobi izjemno polnost in sijaj. Za dolgotrajne rezultate in ohranjanje svežine kože, priporočamo, da se postopek s preparatom Profhilo obnovi dvakrat letno kot vzdrževalno zdravljenje. Profhilo lahko uporabimo samostojno, lahko pa ga za še boljše rezultate in v primerih starejših kož, kombiniramo z drugimi tretmaji pomlajevanja.

Na kratko – Profhilo je nova generacija preparatov v estetski medicini, ki:
– izboljša videz utrujenega obraza – obnovi volumen
– globoko hidrira kožo in ji povrne elastičnost

Popolnoma naravne sestavine kompenzirajo prostornino samo tam, kjer je to potrebno, brez tveganja nenaravnih rezultatov. Kožo spodbuja, da se naravno pomladi in s posebno BAP tehniko poskrbi za pravilno porazdelitev pripravka po celotnem željenem področju.

REVITALIZACIJA – osvežitev videza, globoko vlaženje kože (mezoterapija, biorevitalizacija)
Kaj je?
Zdravnik s pomočjo injekcije vbrizga pod kožo preparate, ki vsebujejo snovi, kot je hialuronska kislina in druge aktivne snovi, ki so varne in preizkušene in zelo izboljšajo videz “utrujene kože”.

Kaj dosežemo s postopki?
S postopki izboljšamo kakovost kože obraza, omogočimo globoko hidracijo, izboljšamo elastičnost in čvrstost kožnega tkiva. Vidno se izboljša tonus kože in zmanjšajo se gubice. Kdaj se ne dela? Postopkov ne opravljamo ob obstoječih vnetjih na predelu posega.

 

Kemična biorevitalizacija
PRX-T33 POSTOPKI

Kemična biorevitalizacija (brez igel) s kombinacijo TCA, vodikovega peroksida in kojične kisline je namenjena globokemu vlaženju kože in obnovi usnjice. S postopki PRX-T33 učvrstimo kožo obraza, vratu in dekolteja, kot posledico foto in krono staranja in lahko preprečimo ali ublažimo različne nepravilnosti na koži, kot so sveže brazgotine, striije in po vnetne hiperpigmentacije. Postopki so posebej primerni za paciente, ki imajo krhke kapilare, se zdravijo z antikoagulantnimi zdravili, so podvrženi pojavu hematomov ali se bojijo postopkov z iglami. Postopki ne povzročajo fotosenzitivnosti, zato se lahko opravljajo celo leto, tudi v poletnih mesecih. Svetuje se od tri do pet postopkov v tedenskih intervalih, ki se lahko ponovijo dvakrat letno.

 


VS-LINE ANTI-AGING NITKE (nitke za biostimulacijo – BIO ANTI-AGING NITKE in lifting nitke – LIFTING ANTI-AGING NITKE)

Nitke so narejene iz posebnega materiala, ki se v nekaj mesecih v telesu popolnoma razgradi in se že mnogo let uporabljajo v kirurških postopkih. Nitke se lahko uporabljajo na različnih predelih telesa (zgorni del rok, notranja stran stegen, dekolte, področje nad kolenom, v predelu popka) in obraza. Imajo biorevitalizacijski učinek. Z njimi se izboljša elastičnost in hidracija kože in dajejo odličen rezultat pri nagubani koži v zgoraj naštetih primerih.

Rezultati
So vidni v štirih do osmih tednih po vstavitvi nitk. V tem času se poveča proizvodnja kolagena na mestu vstavitve šivov in koža postane tam bolj napeta. Več nitk vstavimo, boljši je rezultat. Koža se postopoma, dan za dnem, izboljšuje. Če imamo urejen način življenja (ne kadimo, ne pretiravano z alkoholom, se ne izpostavljamo soncu, se dovolj hidriramo in uravnoteženo prehranjujemo), bodo rezultati vidni od 1 do 2 let.

Kdaj se uporabljajo
Z nitkami za stimulacijo pomlajevanja dosežemo najboljše rezultate, če koža ni pretirano povešena in je še dovolj čvrsta.

Kako poteka postopek?
Pred postopkom se kožo namaže z lokalnim anestetikom. S pomočjo drobnih iglic izkušen zdravnik s področja estetske medicine v kožo vstavi določeno števio nitk za biostimulacijo. Poseg je minimalno invaziven, zato ne terja posebnega okrevanja. Poseg traja od 20 do 40 minut. Stranski učinki so redki in hitro minejo. Začasno se lahko na mestu vboda pojavi rdečina in hematom. V dneh po vstavitvi nitk bo pacientka mogoče čutila v predelu, kjer so bile vstavljene nitke rahlo zatezanje. Nitke se po nekaj mesecih popolnoma razgradijo, zato se postopek po določenem času lahko ponovi.

Stranski učinki
Uporaba nitk je razširjena po vsem svetu in je varna metoda zdravljenja. Raziskave do sedaj niso pokazale trajnih stranskih učinkov, lahko pa se prehodno pokaže blaga oteklina in/ali podplutba. Stranski učinki so izredno redki, njihova pogostost pa seveda povezana tudi s strokovnostjo osebe, ki vstavljanje nitk izvaja.

Kdaj odsvetujemo uporabo nitk?
– nosečnost in dojenje,aktivno vnetje na mestu injiciranja,
– uživanje zdravil, ki preprečujejo strjevanje krvi (npr. Marivarin, Marevan, Aspirin, Plavix …),
– v primerih, ki ne bi dali dobrih rezultatov (preveč povešena koža, ki je bolj primerna za lifting, prevelika pričakovanja,…)

LIFTING ANTI-AGING NITKE
Nitke so narejene iz posebnega materiala, ki se v nekaj mesecih v telesu popolnoma razgradi in se že mnogo let uporabljajo v kirurških postopkih. Te lifting nitke, ki imajo dodana posebna sidra, se uporabljajo predvsem na obrazu za zmeren lifting določenih predelov obraza (ličnic, predela nad čeljustjo, zgornjega dela vratu in obrvi) in regeneracijo kože in boljši tonus zaradi nastanka novega kolagena.

Rezultati
So vidni takoj po vstavitvi lifting nitk, v štirih do osmih tednih pa je viden pravi učinek. V tem času se poveča tudi proizvodnja kolagena na mestu vstavitve šivov in koža postane tam bolj napeta. Videz obraza postane pomlajen, svež in sproščen. Poudarijo se ličnice in brada.

Če imamo urejen način življenja (ne kadimo, ne pretiravano z alkoholom, se ne izpostavljamo soncu, se dovolj hidriramo in uravnoteženo prehranjujemo), bodo rezultati vidni od 1 do 2 let. Za podaljšanje učinka se priporoča sočasna uporaba drugih pomlajevalnih postopkov: injiciranje hialironske kisline, botulin toksina.

Kdaj se uporabljajo?
Z lifting nitkami dosežemo najboljše rezultate, če koža ni pretirano povešena in je še dovolj čvrsta.

Kako poteka postopek?
Pred postopkom se kožo v predelu vstavitve nitk anestezira z lokalnim anestetikom. S pomočjo igel izkušen zdravnik s področja estetske medicine v kožo vstavi določeno števio lifting nitk. Poseg je minimalno invaziven, zato ne terja posebnega okrevanja. Poseg traja od 20 do 40 minut. Stranski učinki so redki in hitro minejo. Začasno se lahko na mestu vboda pojavi rdečina in hematom. V dneh po vstavitvi nitk bo pacientka mogoče čutila v predelu, kjer so bile vstavljene nitke rahlo zatezanje. Nitke se po nekaj mesecih popolnoma razgradijo, zato se postopek po dolocenem času lahko ponovi.

Stranski učinki
Uporaba nitk je razširjena po vsem svetu in je izredno varna metoda. Raziskave do sedaj niso pokazale trajnih stranskih učinkov, lahko pa se prehodno pokaže blaga oteklina in/ali podplutba, Stranski učinki so izredno redki, njihova pogostost pa seveda povezana tudi s strokovnostjo osebe, ki injiciranje izvaja.

Kdaj odsvetujemo uporabo nitk?
– nosečnost in dojenje,
– aktivno vnetje na mestu injiciranja,
– uživanje zdravil, ki preprečujejo strjevanje krvi (npr. Marivarin, Marevan, Aspirin, Plavix …),
– v primerih, ki ne bi dali dobrih rezultatov (preveč povešena koža, ki je bolj primerna za lifting, prevelika pričakovanja,…)