Estetika

Pomlajevanje obraza

Pomlajevanje obraza
Že pred mnogimi leti je pisatelj Jonathan Swift je zapisal zanimiv citat, ki velja še danes: “Vsak človek si želi dolgo živeti, nihče pa se ne želi postarati.”
Ena izmed hitro rastočih vej medicine je anti-aging medicina, stroka, ki se ukvarja z raziskovanjem načinov in tehnologij, s katerimi se lahko preprečuje in zdravi bolezni, ki so odvisne od staranja in spodbuja razvoj metod s katerimi se lahko upočasni oz. izboljša staranje človeka.

Ena od teh metod so tudi tehnike pomlajevanja. Predvsem tehnik pomlajevanja obraza je zelo veliko. Od neinvazivnih postopkov pa vse do najbolj sofisticiranih kirurških tehnik. Če se želimo vsaj za nekaj časa izogniti kirurškemu nožu, lahko za svoj izgled veliko naredimo z uravnoteženo prehrano, skrbjo za zdravje (ne izpostavljajmo se soncu, ne kadimo, dovolj se gibajmo, dovolj spimo, ubranimo se stresa s pomočjo sprostitvenih tehnik, masaže, aromaterapije,…), z dnevno skrbjo za svojo kožo in s tehnikami estetske medicine oz. postopki, ki ohranjajo vitalne aktivnosti kože.

Kako lahko pomladimo kožo na obrazu?
Za dejansko pomladitev kože lahko uporabimo postopke s katerimi pospešujemo obnavljanje celic v povrhnjici (različne mikrodermoabrazije, laserski pilingi, kemični pilingi, ,…) saj se ta z leti stanjša, postane občutljivejša, zmanjša se sposobnost obnavljanja ter sposobnost vezave in zadrževanja vode. Zaradi dolgoletne izpostavljenosti sončnim žarkom se pojavijo t. i. starostni madeži, kapilare, kožni izrastki, gubice zaradi izgube kolagena,….
Poleg tega uporabljamo tudi pomlajevalne postopke (fotopomlajevanje, radiofrekvenčni postopki, laserski postopki,..), s katerimi v usnjici pospešujemo, da celice (fibroblasti) proizvajajo nova kolagenska vlakna. Tako postane koža spet bolj prožna in polna.

Kolikokrat je potrebno ponoviti postopke?
Odvisno od starosti in stanja kože, svetujemo posamezniku, da enkrat letno opravi serijo različnih postopkov. Potem je priporočljivo prihajati nekaj krat letno na vzdrževalne terapije.

Za koga je primerno pomlajevanje?
V zadnjih letih so na področju anti-aginga prišli do spoznanja, da je za ohranjanje mladostnega videza potrebno s postopki pomlajevanja kože začeti čim prej (po 30. letu). S celoletno zaščito predvsem pred UVA sevanjem, ki je velik povzročitelj hitrega staranja kože, pa je potrebno začeti že v otroštvu.

V našem lepotnem Centru poleg svetovanja in obravnave osnovne nege kože, opravljamo naslednje postopke za ohranjanje vitalnih aktivnosti kože:
– ANI-AGE NEGE BIOEFFECT
– ANTI-AGE NEGE SMALL BUBBLE
– GLAJENJE GUB, ZATEZANJE IN UČVRSTITEV KOŽE Z RADIOFREKVENCO (RF) – ELLMAN PELLEVE
– POMLAJEVANJE S KISLINAMI (kislinski pilingi)
– FOTOPOMLAJEVANJE
– POMLAJEVANJE Z HYDRO2 PILINGI
– NEABLATIVNO FRAKCIONIRANO LASERSKO POMLAJEVANJE KOŽE

ANIT-AGE NEGA BIOEEFFECT
ANIT-AGE NEGA BIOEEFFECT
BIOEFFECT je linija kozmetičnih izdelkov, ki so plod več več desetletnih raziskav islandskega podjetja Orf Genetics. Kozmetika bazira na epidermalnih rastnih faktorjih (EGF), ki jih pridobijo iz rastlin. Kopijo človeškega EGF pridobijo iz ječmenovega zrnja, ki raste v vulkanski prsti in je zalivan s čisto izvirsko vodo v najsodobnejših rastlinjakih na Islandiji.

Rastni faktorji, ki so ji odkrili leta 1986, se v kozmetiki uporabljajo tako, da z njimi spodbudimo celice, da se začnejo obnašati kot so se v mladosti. Tako lahko z rastnimi faktorji vplivamo na videz in na površino kože. Koža postane bolj gladka in nežna. Poleg povečanja prožnosti kože ter omilitve gub in gubic je najvidnejša biološka reakcija dramatično povečanje kolagena.

V našem Centru opravljamo s profesionalno linijo kozmetike Bioeffect Pro najnovejšo Anti-age nego.

Nego poleg izdelkov iz linije Bioeffect Pro za čiščenje kože: vulkanskega pilinga, maske za obraz, seruma za kalibracijo in najbistvenejše komponete EGF Serum Bioeffect (dnevn/nočni serum z maksimalno koncetracijo EGF), sestavljajo še predpriprava s tehnologijo SMALL BUBBLE in vtiranje aktivnih učinkovin z elektroporacijo, ultrazvokom in paro.

Cilj tretmaja je pripeljati signal rastnega aktivatorja EGF do ciljnih celic, s čimer dosežemo povečanje proizvodnje kolagena in elastina v celicah in s tem posledično izboljšanje debeline, gostote, teksture in čvrstosti kože.

S kombinacijo vsakodnevne nege z izdelki BIOEFFECT in kozmetičnih tretmajev BIOEFFECT PRO dosežemo močan anti-age učinek, ki rezultira v vidno zmanjšanih gubah, močno izboljšanem tonusu in strukturi kože.

MIKRODERMOABRAZIJA
ANTI-AGING POSTOPKI SMALL BUBBLE
Estetski postopki za neinvazivno glajenje kože, ki združuje sočasno čiščenje in luščenje kože, odstranjevanje ogrcev in globinsko vlaženje. Pri postopkih se uporablja več tehnologij:
– HIDRADERMABRAZIJA s tehnologijo vrtinčenja, ki kožo poleg čiščenja in luščenja oskrbi z najbolj zaželenimi anti-aging sestavinami. Vključuje tudi funkcijo H2O2, ki v vodi tvori ione kisika in vodika, ki naredijo na površini kože molekule H2, kar omogoči vodnim molekulam hitro prodiranje v dermis in tako dosežemo, da se koža obnovi, regenerira in pomladi.
– RF segreva dermis in pomaga pri tvorjenju novega kolagena za bolj gladko in napeto kožo.
– UZ sonda vibrira od 1 do 3 milijon krat na minuto. Z njo odpiramo pore in pomagamo aktivnim učinkovinam, da se absorbirajo v nižje plasti kože.
– Active SPRAY na površino očiščene kože nanese aktivne učinkovine.
– UZ ČISTILEC vibrira z valovi visoke frekvence mehča in globoko očisti kožne nečistoče.
– HLADNO KLADIVCE umiri razdraženo kožo, krči pore in umiri rdečico.

Za koga so primerni postopki Small Bubble?
Postopki so zelo učinkoviti in varni primerni za ženske in moške, za vse tipe in stanja kože, čemur pa prilagodimo ustrezno kombinacijo tehnologij, intenzivnosti brušenja in serumov, ki jih uporabimo.

Še posebej se priporočajo pri negi:
• starajoče se kože,
• utrujene in izsušene kože,
• od sonca poškodovane kože,
• mastne kože z razširjenimi porami,
• nečiste kože, nagnjene k aknam,

Največji učinek dosežemo pri glajenju drobnih gubic in izboljšanju napetosti izsušene, uvele kože. Metoda je zelo uspešna pri mastni koži, nagnjeni k aknam, kjer so moteče predvsem povečane in zamašene lojnice, koža pa se neprijetno sveti.

Rezultati

Po posegu je koža pomlajena, površinske gubice se zmanjšajo, tonus se izboljša, koža je bolj elastična in čista.

Koliko časa so vidni učinki?
Koža je že po prvem posegu nežnejša, bolj sveža in sijoča. Za umiritev mastne, k mozoljem nagnjene kože, finih gubic,… je potrebnih več zaporednih obravnav, svetujemo jih 4 – 6 zapored, v enotedenskih razmikih. Za vzdrževanje doseženega rezultata priporočamo mesečno obnavljanje.

Po postopku
Po opravljenem postopku je lahko vaša koža malce občutljivejša in pordela. Takoj po postopku se lahko naličite in vrnete oziroma nadaljujete z vašimi aktivnostmi. Za čim boljše rezultate je potrebno upoštevati navodila, ki jih dobite ob koncu postopka.

Kdaj se postopki Small Bubble odsvetujejo?
V primeru zelo tanke, zelo občutljive, ranjene ali izjemno aknaste kože, so mogoče postopki za vas neprimereni.

 KEMIČNI PILINGI PILING ZA ZMANJŠANJE PIGMENTACIJ, ZA GLADITEV IN UČVRSTITEV KOŽE

Neostrata piling in Dermaceutic (Mask Peel, Milk Peel in Jabolčni piling) vsebujeta visoko aktivne sestavine: glikolno, salicilno, mlečno, ferulično, fitinsko in azelaično kislino, ki lahko izboljšajo videz kože že po prvem profesionalnem posegu.

Za doseganje rezultatov (čistejša in bolj gladka koža, izboljšan videz in tekstura kože, enotna polt, pomlajen videz,…) je priporočljivo opraviti od 1 do 4 strokovnih postopkov.
Visoko zmogljivi dermatološki izdelki v kombinaciji s kozmetičnimi izdelki za podporo doma, vam omogočajo pomlajen videz in lahko optimizirajo rezultate vseh estetskih tretmajev (laserja, ultrazvoka, polnilo, botulinum toksina, biorevitalizacije, …).

Profesionalni kemični pilingi so namenjeni tistim, ki imajo težave z mastno kožo, razširjenimi porami, postarano kožo, površinskimi gubicami, kožo brez leska in tonusa, površinskimi pigmentacijami.

 

ZATEZANJE, UČVRSTITEV IN GLAJENJE KOŽE
ZATEZANJE, UČVRSTITEV IN GLAJENJE KOŽE Z NAPREDNO RADIOFREKVENČNO TEHNOLOGIJO ELLMAN PELLEVE 
Radiofrekvenčni poseg je neinvazivna tehnika, pri kateri s pomočjo radiofrekvenčne energije segrejemo globlje plasti kože. To segrevanje privede do trenutnega krčenja vezivnih (kolagenskih) vlaken in obenem stimulira določene celice (fibroblaste), da začnejo intenzivno proizvajati nova kolagenska vlakna. Na ta način v koži posredno obnovimo vezivna (kolagenska) vlakna in jih tudi »pomladimo«. Rezultat takšnega postopka je bolj mladostna, napeta in gladka koža na obrazu, tudi okoli oči in ustnic, vratu, dekolteju in hrbtiščih rok. Rezultat je delno opazen že takoj po postopku, na končne učinke pa je potrebno počakati nekaj tednov oz. mesecev.

Kako deluje radiofrekvenca (RF) na zategovanje oz. pomlajevanje obraza?
Gre za radijske valove, ki segrevajo kožo v globino. Prav segrevanje na določeno temperaturo sproži v koži želene procese pomlajevanja. Ob povišanju temperature v usnjici pride do stimulacije celic, ki obnavljajo kolagenska vlakna, obenem pa stimulirajo krčenje kolagena. Koža tako postane tudi bolj napeta in gladka. Odvečne snovi, ki pri tem nastajajo, odvajata limfni in krvni sistem, čemur dodatno pripomoreta primerna masaža in limfna drenaža.

Kaj je RF postopek Ellman Pelleve’ ™?
Ellman Pelleve’ ™ je radiofrekvenčni sistem za pomlajevanje kože in zmanjševanje gub in ima FDA certifikat za neinvazivno pomlajevanje blagih do zmernih obraznih gub na tipih kože od I-IV. Z RF zategnemo povešene predele kože obraza in ga tako preoblikujemo, zmanjšamo oz. zgladimo nekatere gube in povečamo sijaj obraza.

Kako poteka postopek z RF?
Zelo je pomembno, da so kožna tkiva med izvajanjem posegov dobro hidrirana, kar dosežemo s pitjem zadostnih količin vode že nekaj dni (priporočamo 1 teden) pred posegom in tudi v času med ponovitvami. Tretmajev ne priporočamo na opečeni koži oz. koži, ki je bila preveč izpostavljena sončenju. Odsvetujemo jih tudi v dneh pred, med in po menstruacijskem ciklusu (možna prevelika občutljivost).
Pred tretmajem se predel nežno očisti. Med postopkom se po kožni površini namazani s prevodnim gelom kroži s posebno elektrodo, ki segreva kožno tkivo. Postopek traja od 30 do 60 min (odvisno od predela). Med postopkom čutite toploto, lahko pa se zgodi, da občutite kakšen blag električni sunek, ki je podoben sunku statične elektrike. To se lahko zgodi, ko se elektroda dotakne ali se odstrani iz kože. Da bi zmanjšali možnost električnih sunkov je potrebno pred postopkom obriti brado, odstraniti vsa nakit in ličila. Pred postopkom je potrebno terapevta informirati o morebitni neoživčenosti predelov, ki so tretirani, ker je med postopkom potrebno s terapevtom sodelovati in ga informirati o preveliki intenziteti energije. Pri segrevanju vek se oko zaščiti s posebnim ščitom. Po tretmaju se odstrani hladini gel in se po želji navlaži tretiran predel.

Po postopku
Po postopku lahko takoj nanesete ličila in se vrnete k vašim aktivnostim. Za ohranjevanje rezultatov postopka in za zdravje vaše kože se morate zaščititi pred UV žarki (najmanj faktor 30).
Vseeno se je po postopku potrebno izogibati ekstremnim temperaturam (vročini nad 25 stopinj Celzija in mrazu pod ničlo). V 2 – 3 dneh po postopku odsvetujemo savnanje, tople kopeli, grobe masaže, pitje alkohola. Dva dni po posegu priporočamo pitje večjih količin vode (2,5 l do 3 l) ter zaščito kože obraza s primernim zaščitnim sredstvom pred UV žarki (SPF več kot 30). Če želite opraviti še druge lepotne posege:
– laserski posegi na koži z visokoenergetskimi laserji se lahko opravijo z enodnevnim zamikom,
– injiciranje polnil – teden po postopku,
– injiciranje botulin toksina – po preteklih 24 urah po RF posegu.

Kdaj se pojavijo učinki RF postopka Ellman Pelleve in kako dolgo trajajo?
V večini primerov boste videli začasno izboljšanje svoje kože že v prvih 24-48 urah po postopku. Vendar pa je za proces regeneracije kolagena potreben čas, zato bodo končni rezultati vidni v naslednjih mesecih. Za optimalne rezultate je priporočljivo opraviti vsaj 3 postopke v enomesečnih presledkih. Pri približno 10 % ljudi tudi z večkratnim ponavljanjem postopka ne uspemo doseči želenih rezultatov; vzroka za to zaenkrat žal ne poznamo. Študije kažejo, da ima več kot 85 % uporabnikov vidne rezultate še šest mesecev po postopkih. Potrebno pa je upoštevati življenjski slog posameznika (kajenje, izpostavljanje soncu,…) in notranje dejavnike staranja kože, ki lahko učinke hitreje poslabšajo. Za dolgoročne rezultate se svetuje, da občasno opravite dodaten postopek.

Stranski učinki in možne težave
Občutek toplote med samim postopkom in takoj po tretmaju.
Blago rdečino kože na mestu tretmaja, ki večinoma izgine v 24 urah.
Občutek suhe kože, ki lahko traja od 12 do 24 ur po tretmaju. Predel lahko namažemo s kremo, ki se uporablja po estetskih postopkih.

V katerih primerih RF posega ne smemo oz. ni smiselno izvajati?
Posegov se ne izvaja v času nosečnosti. Ravno tako se odsvetuje oz. se ne tretira oseb z diabetesom, s srčnimi boleznimi, z električnimi aparaturami (pacienti s srčnimi spodbujevalci), s slušnimi aparati, oseb, ki imajo kakršnekoli kovinske materiale v telesu (v kosteh, zobeh, …) in tiste, ki imajo motnje v senzitivnosti.

Klinični podatki sicer kažejo, da lahko pričakujemo idealne rezultate pri ljudeh, starih med 35 in 55 let. Kljub temu postopek prilagajmo izgledu kože, ne pa kronološki starosti osebe. Če je videz in stanje kože slabo, se poseg odsvetuje in se predlaga druge rešitve.

foto pomlajevanje
FOTOPOMLAJEVANJE
Fotopomlajevanje je neinvazivna metoda odpravljanja znakov staranja kože. Pulzirajoča svetloba prodre v kožo in se vsrka v rdečih krvnih telescih in naravnem pigmentu melaninu in jih poškoduje. Naravni proces celjenja odstrani poškodovane celice in po večkratnih postopkih izgine rdečica, kapilare, starostne lise pobledijo,… IPL svetloba seže tudi globlje v kožo, kjer spodbudi nastanek novega kolagena in povzroči zmanjšanje drobnih gub in bolj sijočo kožo.

Je fotopomlajevanje primerno zame?
Postopek je primeren za vse tipe kože, razen za posončeno kožo in za osebe z rizičnimi faktorji (nosečnice, bolniki z rakom, kožnimi in sistemskimi boleznimi, bolniki, ki jemljejo določena zdravila). S postopki pomlajujemo obraz, vrat, dekolte in roke moških in žensk, ki imajo blago do zmerno izražene gubice, od sonca poškodovano kožo, drobne žilice, rdečico, rjave lise (sončne oz. starostne pege).

Kdaj se pojavijo učinki fotopomlajevanja in kako dolgo trajajo?
Za doseganje želenega učinka je potrebno opraviti od 3 do 5 postopkov v mesečnih intervalih. Takoj po posegu bo koža napeta, bolj gladka in mlajša. Učinki terapije so vidni čez 3 ali nekaj več mesecev. Po postopkih za odpravljanje madežev, postopno zbledijo pege in starostne pigmentacije, koža dobi svetlejši, enakomerno obarvan ten. Drobne žilice pobledijo in po nekaj tednih izginejo. Gubice, poplitvijo, koža postane bolj čvrsta in elastična. Koža je lahko po terapiji na določenih mestih lahko rdeča, kar kmalu izgine. Po terapiji se postopno regenerira, tako da okolica ne opazi spremembe čez noč. Sam poseg je neagresiven, po tretmaju se lahko takoj vrnete v svoje delovno okolje.
Priporočamo letne vzdrževalne tretmaje.

Ali so postopki boleči?
Praviloma ne. Nekateri bolečino občutijo kot dotik sveče oz. tleska elastike. Navadno traja postopek manj kot pol ure. Z njim uspešno pomlajujemo kožo brez operacije, pomirjeval in praviloma na zmoti vsakodnevnih dejavnosti.

Poleg različnih postopkov za pomlajevanje naše kože je za ohranjanje mladostne kože pomemben način življenja. Kožo je potrebno dnevno ščititi pred soncem. Tudi po postopkih fotopomlajevanja je potrebno uporabljati preparate z zaščitnim faktorjem.

hydro peeling
HYDRO2 PILING

Kaj je HydrO2 piling?
Je postopek kjer uporabljamo zgolj naravne sestavine (fiziološko raztopino, kisik in serume). S pomočjo kisika pod visokim pritiskom (200 m/s) brizgamo na kožo mikro kapljice fiziološke raztopine, ki odluščijo odmrle kožne celice in hkrati kožo izdatno navlažijo. HydrO2 piling omogoča odstranitev mikroskopsko majhnih nečistoč, ki jih z drugimi postopki težko odstranimo, saj so med celicami, v epidermalnih razpokah, v znojnih izločkih ali v koreninah lasnih mešičkov.

Kaj dosežemo s postopki?
Pri terapiji se temperatura kože zniža za 8 stopinj celzija, kar močno spodbudi mikrocirkulacijo, tako da koža kar zažari. Kisik, ki ga dovajamo globoko v usnjico ponovno oživi kožne celice. S postopki spodbudimo k obnavljanju povrhnjico, v usnjici pa se začne proizvajati nov kolagen. Na ta način se koža odebeli, popravi se njen tonus, elastičnost in videz.

S postopki HydrO2 pilinga dovajamo v kožo tudi dopolnila (različne vitamine, hialuronsko kislino, glikolno kislino) in tako delujemo na specifične težave kože (gubice, nečista koža, dehidrirana koža, suha koža,…).

Koliko postopkov je potrebnih?
Da bi dosegli čim boljše rezultate, je včasih potrebnih tudi do 6 postopkov v razmikih 10-14 dni. Glede na to, da kožo poživimo tudi z 1 postopkom, je tretma idealen kot priprava na poseben dogodek (poroka, maturantski ples,…)

Kako bom izgledala po postopku?
Po postopku je koža lahko nekoliko svetlejša ali rožnata. V pol ure se popolnoma normalizira in postane veliko bolj gladka, napeta, obraz preprosto zasije.

Ali so postopki boleči?
Postopki so povsem neboleči, neboleča je tudi aplikacija dopolnil.

Ali lahko opravimo postopek v vseh letnih časih?
Seveda. Postopki se lahko izvajajo vse leto. Tudi poleti. Prav takrat HydrO2 piling pokaže svojo dodano vrednost, saj se temperatura kože zniža za 8 stopinj in prinese prepotrebno osvežitev in limfno drenažo. Pomiri vneto in razdraženo kožo.

Potek postopka:
Postopek pričnemo z limfno drenažo, ki pospeši limfni obtok na obrazu in vratu, s čimer se zmanjša zabuhlost in podočnjaki. Hkrati dosežemo učinek razstrupljanja. Nadaljujemo s pilingom s kisikom in fiziološko raztopino, ki odlušči odmrle celice na obrazu in vratu, izdatno navlaži kožo ter pospeši mikrocirkulacijo. Koža postane sijoča in napeta. Glede na tip oz. problem kože izberemo dopolnila, ki jih s pomočjo kisika pod visokim pritiskom vnesemo v kožo. Nego zaključimo z nanosom primernih negovalnih izdelkom glede na tip kože.