O centru

Osebna izkaznica

ekipa center vid
Družba Vid d.o.o. se je iz majhnega podjetja razvila v podjetje, ki se danes ukvarja s specialistično okulistično dejavnostjo, z dejavnostmi dermatologije, estetske medicine in kirurgije, trgovino z očesnimi pripomočki (optika) in trgovino na debelo na področju oftalmologije.

Poslanstvo družbe Vid d.o.o. je zagotavljanje kakovostnih specialističnih zdravstvenih storitev na področju oftalmologije, dermatologije, estetske medicine in kirurgije.
Z inovativnim pristopom in vrhunskimi zdravstvenimi storitvami pokriva pomemben del slovenskega in italijanskega trga, tako na področju diagnostike, specialistične ambulante obravnave in kirurške obravnave pacientov.

Doživite vid na novo je slogan našega oflamološkega centra, kjer poteka specialistična ambulantna in kirurška obravnava pacientov.

Doživite se na novo je slogan za storitve našega Medicinskega lepotnega centra, ki vključuje storitve lepotnega salona, ​​dermatološke ambulantne obravnave, storitve estetske medicine in kirurgije.

Vizija
V svoji viziji VID d.o.o. strmi k prepoznavnosti na področjih oftalmologije, dermatologije in estetike s stalnim vlaganjem v vrhunsko tehnološko opremo in neprestanem strokovnem izpopolnjevanju.
Vrednote organizacijske kulture

Pošten odnos do dela, medsebojno spoštovanje in zaupanje, strokovnost, kakovost, varnost, zasebnost in odgovornost.

Strateške usmeritve
1. Izvajanje pogodbenega programa z ZZZS.
2. Zadovoljstvo uporabnikov.
3. Stalno strokovno izpopolnjevanje.
4. Vzdrževanje certifikata kakovosti (ISO standard).
5. Uvedba dodatnih programov oz. povečanje števila in vrste storitev.
6. Zagotavljanje sodobne tehnološke opreme.
7. Povečevanje deleža samoplačnikov.
8. Ohranjanje pozitivnega poslovnega izida.
9. Vstopanje v sistem prostega pretoka pacientov v smislu evropske direktive.

Koraki v razvoju
1993 ustanovitev družbe.
1996 v podjetju se zaposli Franc Šalamun, dr. med. in odpre zasebno specialistično okulistično ambulanto v Kromberku pri Novi Gorici.
1997 vstop podjetja v javni zdravstveni sistem s pridobitvijo koncesije za specialistično okulistično ambulantno dejavnost.
1998 podjetje kot prvo v Sloveniji pridobi koncesijo za opravljanje operativnih dejavnosti na področju sive mrene.
1999 podjetje prične z investicijo v Medicinski center Vid.
2002 odprtje Medicinskega centra Vid.
2005 nova ponudba laserskih posegov na področju refraktivnih napak (odprava dioptrije).
2006 odprtje Medicinsko lepotnega centra.
2007 razširitev dejavnosti na področju lepotne kirurgije in artroskopske kirurgije.
2009 nova ponudba za zdravljenje roženičnega keratokonusa z metodo Corneal Crosslinking.
2012 nova ponudba za zdravljenje makularnega edema, zdravljenje motnjav o očesu in zdravljenje starovidnosti
2013 odprtje fizioterapevtskega protibolečinskega centra.
2015 nova ponudba storitev v estetskem centru z Er-YAG laserjem za zdravljenje stresne urinske inkontinence in sindroma ohlapne nožnice ter sodobno frakcionirano ablativno zdravljenje in pomlajevanje kože.
2016 nova ponudba za zdravljenje motnjav v očesu “plavajočih mušic” z najboljšim laserjem na tem področju Ultra Q Reflex ™.
2017 nova ponudba za zdravljenje kože z napredno radiofrekvenčno tehnologijo Pelleve za kirurško in ambulantno obravnavo.
2017 nabava najnovejšega spekularnega mikroskopa Tomey EM-400, ki ga uporabljamo za preiskavo endotelnih celic (pomembna preiskava pred operacijo sive mrene oz. pred operacijami vstavitve intraočesnih lec za odpravo dioptrije.
2018 nova ponudba v estetskem centru Vid. Tehnologija LPG® ENDERMOLGIE® je klinično preizkušena tehnologija in znanstveno dokazano rešuje probleme kopičenja maščob, celulita in povešene kože.
2018 nova ponudba hiperbaričnih kisikovih terapij v Centru Vid v hiperbarični komori AHA Hyperbarics.
2018 nova ponudba v Medicinsko lepotnem centru. Najsodobnejša metoda nekirurškega pomlajevanja obraza (nekirurški facelift) in zdravljenje neestetizmov na telesu z visokofrekvenčnim mikrofokusiranim ultrazvokom z napravo Ultraformer III.
2018 nova ponudba v Centru Vid za zdravljenja refraktivnih napak (odprava dioptrije) z najsodobnješim excimer laserjem SCHWIND AMARIS 1050RS Black Limited Edition.
2018 nova ponudba v Medicinsko lepotnem centru za tretiranje lokaliziranega maščobnega tkiva z lipo kriolizo druge generacije Lipocontrast.
2019 nova visokotehnološka naprava Nordlys™ Multi-Application Platform | Candela Medical, ki se uporablja za odpravljanje kožnih neestetizmov: odstranjevanje pigmentnih lezij, odstranjevanje kapilar na obrazu in nogah, strij, brazgotin, bradavic, glivičnih nohtov, aktiničnih keratoz, aken, zdravljenje starajoče kože, gub,…
2019 nove operacijske platforme za fakoemulzifikacijo OERTLI Faros za vrhunske operacije sive mrene.
2020 nova ponudba v Centru okulističnem centru Multimodalna platforma Heidelberg Spectralis HRA+OCT za fotografiranje in diagnostiko zadnjega očesnega segmenta.
2020 nabava najnovejšega plazma sterilizatorja STERILINK. Sistem za sterilizacijo STERLINK® FPS-15s Plus je nizkotemperaturni plazemski sterilizator, ki inaktivira mikroorganizme za širok spekter kovinskih in nemetalnih medicinskih pripomočkov in kirurških instrumentov pri nizki temperaturi.
2020 nova ponudba v Medicninsko lepotnem centru Small Bubble za neinvazivne postopke glajenja kože, ki združuje več tehnologij.
2021 nova ponudba v Medicinsko lepotnem centru SkinPen®. Naprava za microneedling za zmanjšanje gub na vratu in vidnost brazgotin nastalih od aken.
2022 nova ponudba v Medicinsko lepotnem centru EMBELLA – neinvazivne terapije za krepitev mišic medeničnega dna s katerimi pomagamo povrniti mišični tonus in moč. EMContouring – neinvazivni profesionalni postopki, ki združujejo 2 energiji v enem postopku, ki pomagajo pri krepitvi, gradnji, definiciji mišic in izgorevanju maščob na področjih, kjer se običajno nabirajo maščobne obloge.
2022 popolna prenova sterilizacije v operacijskem bloku Medicinskega centra Vid.
2023 nova ponudba treninga s kisikom (EWOT) v Estetiki Vid. Za izboljšanje počutja, učinkovitosti in zdravje..

Osebna izkaznica
Firma družbe: Vid d.o.o., zdravstvena dejavnost
Skrajšana firma družbe Vid d.o.o.
Sedež družbe: Ulica Vinka Vodopivca 021, Kromberk, Nova Gorica
Identifikacijska številka za DDV: SI75587807
Zavezanec za DDV: DA
Matična številka: 5803896
Glavna šifra dejavnosti: 86.220 specialistična zunajbolnišnična ambulantna dejavnost
Transakcijski računi: Nova KBM dd SI56 0475 0000 0441 886, Skb banka dd. SI56 0313 0100 0214 809
Znesek osnovnega kapitala: 845.972 EUR
Družba je vpisana v sodni register: pri Okrožnem sodišču v Novi Gorici reg. št. 1/03279/00
Direktorica podjetja: Tatjana Špacapan