Estetika

Pomlajevanje rok

Pomlajevanje rok
Za pomladitev kože uporabimo postopke s katerimi pospešujemo obnavljanje celic v povrhnjici (različni pilingi) saj se ta z leti stanjša, postane občutljivejša, zmanjša se sposobnost obnavljanja ter sposobnost vezave in zadrževanja vode. Zaradi dolgoletne izpostavljenosti sončnim žarkom se pojavijo tudi t. i. starostne pege, zato moramo poleg postopkov s pilingi, delovatina kožo rok tudi s postopki s katerimi v usnjici pospešujemo fibroblaste k proizvodnji novih elastičnih in kolagenskih vlaken ter medceličnine (IPL tehnologija, radiofrekvenca, laser), da postane koža spet bolj čvrsta.
Z različnimi polnili, ki jih apliciramo v kožo pa lahko videz rok popolnoma pomladimo, saj s polnili odstranimo videz uvelosti rok in zmanjšamo videz “žilastih rok”.

Odvisno od starosti in stanja rok svetujemo posamezniku, da enkrat letno opravi serijo različnih postopkov. Potem je priporočljivo, da opravlja vzdrževalne terapije.

V zadnjih letih so na področju anti-aginga prišli do spoznanja, da je za ohranjanje mladostnega videza, potrebno s postopki pomlajevanja kože začeti čim prej, to je pri 30. letu.