Estetika

Moteči kožni izrastki

Odstranjevanje kožnih izrastkov
ODSTRANJEVANJE BENIGNIH KOŽNIH IZRASTKOV Z ELLMAN RADIOFREKVENČNO ZANKO


Kaj je?
Z Ellman radiofrekvenčno zanko se lahko odstranjuje nenevarna kožna znamenja (fibrome, aktinične keratoze,…). Zanka segreje odvečno tkivo in ga brez posledic za okoliške predele kože preprosto upari. Kože okoli neželenega znamenja, bradavice, izrastka, se  ob posegu ne poškoduje, zato ni brazgotin! Nekaj časa na mestu odstranitve ostane lahko rožnata ali za odtenek svetlejša lisa, ki pa kmalu izgine. Prednost metode je tudi možnost odstranjevanja neželenih sprememb na koži brez poškodbe poškoduje foliklov las ali dlačic! Po odstranitvi izrastka se bo rast las in dlak normalno nadaljevala.

Kako poteka poseg in kako kožo negujemo po njem?
Poseg z RF zanko ni boleč. Preventivno je področje posega predhodno omrtvičeno z lokalnim anestetikom, kar lahko povzroči neprijeten občutek, a zato učinkovito prepreči bolečine med posegom. Trajanje posega je odvisno od vrste in velikosti spremembe. Običajno je potrebnih le nekaj minut za vsak izrastek.
Po posegu je možna manjša bolečina, ki jo omilimo z običajnimi protibolečinskimi sredstvi. Na mestu posega nastane plitva opeklina, ki jo negujemo s predpisanim mazilom. Po 7 do 10 dneh je opeklina zaceljena.