Estetika

Proticelulitni postopki

Proticelulitni postopki
Kaj je celulit?
Celulit poimenujemo stanje kože, ki je vidno, na površju kože kot izgled pomarančne kože. Celulit nastane, ko se začnejo odvečne maščobne celice v podkožju pomnoževati, med njimi pa nastajajo trakci vezivnega tkiva, ki povezujejo podkožje in spodaj ležeče mišice. Ker je struktura vezivnega tkiva pri ženskah drugačna kot pri moških, nastaja celulit, kar se navzven kaže kot nagubana, pomarančni lupini podobna koža…

Pri ženskah, ki imajo celulit je teh pregradic (trakci vezivnega tkiva), ki potekajo pravokotno na površino kože procentualno več kot pri ostalih. In prav v teh pregradicah oz. v vezivnem tkivu se nahajajo krvne in limfne žile. Motena mikrocirkulacija v krvnih in limfnih žilah in s tem posledično ohlapno vezivno tkivo in motena metabolična regulacija maščobnih celic (prekomerno kopičenje maščob v celicah) naj bi bila poglavitna razloga za nastanek celulita. K nastanku tega pojava pa prispevajo tudi drugi dejavniki: dedni, hormonski, psihološki, nepravilna prehrana, telesna konstitucija, pomanjkanje telesne aktivnosti, prezgodnje staranje kože,,…
Hormon estrogen poleg številnih drugih dejavnosti vpliva tudi na celice, ki sicer tvorijo kolagen, da začno tvoriti encim kolagenazo, ki začne razkrajati kolagenska vlakna okoli maščobnih skupkov. Zaradi tega se vezivni trakovi (kolagenski) zrahljajo in stanjšajo. To pa pripelje do prodiranja maščobnih skupkov v usnjico, kar se navzven kaže v nezaželeni nagubani koži, ki spominja na pomarančno lupino. To je še posebej opazno, saj vezivne pregrade niso razporejene v mrežasto strukturo, temveč segajo pravokotno od usnjice proti podkožju.

Kaj lahko storimo v boju proti celulitu?
Na kratko povedano: potrebno je zmanjšati maščobne celice in spodbuditi nastajanje novega kolagena, da postanejo pregrade bolj čvrste.
Raziskovalci so ugotovili, da lahko z nekaterimi sodobnimi tehnikami spodbujamo v koži tiste celice, ki proizvajajo kolagen (fibroblasti) tako, da v njih nastajajo nova kolagenska vlakna in čvrsto povežejo maščobne skupke. Omenjene ugotovitve so v zadnjih letih vodile v dinamičen razvoj številnih postopkov in novih aparatur.

V našem Centru uporabljamo v boju proti celulitu več postopkov. Med drugim LPG® ENDERMOLOGIJO®, Lipocelulit, laser TriActive z Dermodynamic tehnologijo (ponovno vzpostavimo in ohranjamo normalno fiziološko stanje tkiv), HiTop terapijo, vibracijsko vadbo HyperVibe.

Endermologija
LPG® ENDERMOLOGIJA®
Tehnologija LPG je klinično preizkušena tehnologija in znanstveno dokazano rešuje problem kopičenja maščob, celulita in povešene kože.

LPG® že več kot 30 let ponuja najnovejšo opremo in tehnologije, ki v celoti ustrezajo potrebam žensk in moških, ki skrbijo za svoj videz in zdravje. Če postopke LPG endermologie® vključimo v na splošno zdrav režim življenja z uravnoteženo prehrano in redno športno dejavnostjo, dosežemo s postopki pozitivne dražljaje celic, ki le te “ponovno aktivirajo”, kar jim omogoča, da ponovno dosežejo optimalno delovanje. Vključevanje postopkov LPG endermologie® v življenjski slog pomeni izbiro inteligentnega in odgovornega načina ohranjanja aktivnega in pomlajenega telesa.

Tehnika endermologija, s pomočjo LPG patentirane motorizirane lipomasažne glave, neboleče in brez stranskih učinkov nežno stimulira kožo, da ponovno aktivira upočasnjeno celično aktivnost. Prebujene ciljne celice nato obnovijo kožo od znotraj, kar se odraža na vidno pomlajeni koži in preoblikovanem telesu.

Že po 6 postopkih lahko vidite in občutite bolj čvrsto in preoblikovano telo. Odvisno od starosti in problema je priporočljivo opraviti več postopkov.

Rezultati so spektakularni in dolgotrajni, LPG terapije (limfna drenaža, lipomasaža in terapija za ohlapno kožo) pa sproščujoče in prijetne.

Med postopki LPG endermologie® ima stranka oblečeno posebno patentirano obleko ENDERMOWEAR LPG®. LPG® endermowear je ekskluzivna tehnična obleka, ki omogoča globinski oprijem tkiva in optimalno vidljivost tkiva med postopki. Nežno blago, ki “diha” omogoča bolj intenzivno delovanje in zagotavlja maksimalno udobje med postopki.

Kaj lahko dosežemo z LPG terapijami:
1. ZMANJŠAMO MAŠČOBNE OBLOGE (vitkejša in usklajena postava)
Ravnotežje med proizvodnjo in izločanjem maščob se ustvarja skozi naravni proces, ki ga opravljajo celice imenovane adipociti. Tudi s popolnoma zdravim načinom življenja, se aktivnost teh celic sčasoma upočasni, kar vodi k pospešenemu shranjevanju maščob ter upočasnjeni krvni in limfni cirkulaciji.

Zahvaljujoč patentu LPG endermologie® lahko ciljano preoblikujemo problematične predele telesa (roke, hrbet, trebuh, pas, zadnjica, stegna …), s tem da se popolnoma prilagodimo vsakemu telesu posebej..S postopki stimuliramo adipocite, da ponovno aktivirajo naravno izločanje nakopičenih maščobnih oblog tudi tistih, ki jih s telesno aktivnostjo in dietami ne moremo zmanjšati. Hkrati mehansko delovanje motorizirane lipomasažne glave učvrsti kožo in ji povrne kompaktnost in tonus..

2. ODPRAVIMO VIDEZ CELULITA (vidno učvrščena koža brez celulita)
Celulit prizadene 90% žensk (tudi tiste bolj suhe in športnice) in je posledica tako skladiščenja maščobe v adipocitih (maščobnih celicah) in zadrževanje vode v telesu. S povečevanjem volumna maščobnih celic, se raztegujejo stene, kjer so celice uskladiščene (septe). Na ta način se stene deformirajo in ‘’vlečejo’’ površino kože oz. ji dajo neraven izgled.

Na tej točki se pojavi celulit in neizogiben videz pomarančne lupine.

S tehnologijo LPG zmehčamo in defibrotiziramo kožo in maščobno tkivo. Hkrati ta stimulacija omogoča naravno izločanje nakopičenih maščobnih oblog,in aktivacijo krvne in limfne cirkulacije. Koži povrne tonus in gladek izgled. Tehnologija LPG omogoča večdimenzionalno stimulacijo, ki v telesu aktivira različne fiziološke mehanizme.

3. UČVRSTIMO KOŽO (boljši tonus kože, bolj čvrsto telo z definiranimi konturami)
Zaradi nihanja teže, nosečnosti, staranja in drugih dejavnikov, koža počasi izgublja čvrstost in prožnost. Čeprav se občutek uvele kože lahko kaže po celotnem telesu, so nekatera področja vendarle bolj občutljiva: notranja stran stegen, trebuh, roke, itd.

S postopki LPG endermologie® nežno spodbujamo kožo, da prebudi celico mladosti (fibroblast). Ko je celica aktivirana, sintetizira nov kolagen, hialuronsko kislino in elastin. Rezultat tega je ponovna zgostitev dermisa na naraven način in bolj čvrsta koža.

4. PREOBLIKUJEMO TELO (bolj skladna postava)
Pri prekomerni teži je maščoba pogosto asimetrično in neenakomerno porazdeljena po telesu. Večinoma so bolj prizadeta področja so pas, trebuh, stegna in predvsem zadnjica. Dejstvo je, da redno sedenje s prekrižanimi nogami poslabša izgled vaše zadnjice, jo naredi bolj ploščato in asimetrično.

5. NOGE POSTANEJO LAHKOTNEJŠE – OBČUTEK LAHKIH NOG (takojšnje olajšanje in ponovno preoblikovanje videza nog).
Simptomi, kot so težke, boleče ali otekle noge in gležnji so posledica slabega krvnega in limfnega obtoka. V organizmu se kopičijo toksini, kar pojasnjuje nihanje obsega telesa preko celotnega dne in spremembe skozi ženski ciklus. Dolgotrajnega sedenje ali stoja, preslana prehrana, pretesna oblačila in visoke temperature lahko zmotijo pravilno delovanje obtočil.

Dermodynamic laserska tehnologija
DERMODYNAMIC LASERSKA TEHNOLOGIJA deluje na treh nivojih. Z laserjem izboljšamo mikrocirkulacijo (vensko, arterijsko in limfno) tako pospešimo prekrvavitev tkiva in odtekanje odpadnih snovi po limfnih kanalih, z vakumsko ritmično masažo, ki deluje kot limfna drenaža še dodatno pospešimo pretok limfe, aktivno hlajenje pa zmanjšuje in odpravlja že obstoječe otekline, ki so posledica zastoja tekočin v tkivu.

V Medicinsko lepotnem centru Vid imamo na voljo tudi laser TriActive, ki uspešno deluje na začetne stadije celulita in z vzdrževalnimi postopki preprečuje njegovo nastajanje.

Pacientom, ki imajo težave s celulitom, svetujemo, da opravijo od 10-15 laserskih postopkov.

Ali se lahko celulita popolnoma znebimo?
S postopki Dermodynamic vidno zmanjšamo celulit, ne moremo pa ga popolnoma odstraniti, ker je pojav celulita kot že rečeno odvisen od veliko dejavnikov. Če ne odstranimo dejavnikov, ne moremo odstraniti niti tveganja za nastanek celulita.
Z laserjem TriAcive in rednimi postopki Dermodynamic pa lahko stanje vzdržujemo oziroma obvladujemo celulit.

V ZDA je zdravniška ekipa leta 2004 opravila študijo o učinkovitosti sistema TriActive. Po šestnajstih tretmajih oz. po preteku 1 meseca po tretmajih so rezultate ocenile same udeleženke in skupina neodvisnih zdravnikov. 90 % udeleženk študije je potrdilo spremembe v videzu in otipu kože (bolj gladka, napeta, sijoča), 80 % od teh je bilo z rezultati zelo zadovoljnih in so želele nadaljevati s tretmaji. Neodvisni zdravniki so ocenjevali rezultate po digitalnih fotografijah, ki so bile posnete pred in po tretmajih. Ugotovili so, da je do vidnih sprememb prišlo pri 83 % udeleženkah. Nadaljnji rezultati so pokazali, da je potrebno za ohranitev optimalnega stanja oz. doseženega stanja kože po tretmajih redno opravljati vzdrževalne tretmaje.

Kako izgleda tretma z laserjem TriActive?
Vsak tretma traja 30 minut in je ne boleč. Za dosego optimalnega stanja, ki ga je kasneje lažje vzdrževati, svetujemo, da pacient opravi od 10 do 15 tretmajev. Lahko tudi več, odvisno od faze celulita.. Z laserjem delujemo zaradi stimulacije cirkulacije na vse predele telesa in ne samo na tiste, ki so obremenjeni s celulitom. Prvi rezultati so vidni po 5 oz. 6 tretmajih, kljub temu je potrebno za začetek opraviti vse predvidene tretmaje.
Glede na to, da je celulit kompleksen problem, odvisen od mnogih dejavnikov, svetujemo, da se po končanem sklopu Dermodynamic postopkov mesečno opravi po en tretma za vzdrževanje doseženega stanja.
V času tretmajev svetujemo pitje večje količine tekočin, vzdrževanje fizične kondicije, priporočamo tudi, da v našem centru kombinirate postopke Dermodynamic z ostalimi postopki. Po postopkih z laserjem je priporočljivo v kožo vmasirati vlažilne anticelulitne kreme, ki so vam na voljo v našem centru.

S postopki Dermodynamic dosežemo povečano delovanje arterijske, venske in limfne cirkulacije. Na ta način preprečimo zastajanje tekočin in pripomoremo k učinkovitemu izločanju škodljivih snovi iz telesa, stimuliramo nastajanje kolagena in tako delujemo na vezivno tkivo. Izboljša se tonus kože, zmanjša oziroma izgine videz pomarančne kože in oteklin.
Z laserjem TriActive vidno zmanjšamo celulit, z rednimi obiski pa stanje vzdržujemo in imamo celulit stalno pod kontrolo. Strokovnjaki, ki se ukvarjajo z odpravljanjem celulita primerjajo redno vzdrževanje optimalnega stanja brez vidnega celulita s pomočjo sistema TriActive z jemanjem tablet proti visokemu pritisku, ki jih morajo pacienti z diagnozo visok krvni pritisk redno jemati.

Poleg aparaturnih tehnik, ki pripomorejo k oblikovanju postave, je v posamezne programe (anticelulit, zmanjševanje lokaliziranih maščobnih oblog ali učvrščevanje ohlapne kože) potrebno dodati tudi manualne terapije oz druge podporne terapije, ki stimulirajo metabolizem.

V našem Centru kombiniramo naslednje postopke:
HiTop - VISOKOTONSKA ELEKTROSTIMULACIJA
HiTop – VISOKOTONSKA ELEKTROSTIMULACIJA
Zdravljenje z aparatom HiTop temelji na nihanju električnega polja v območju in nad območjem visokih tonov.

V estetiki se ta terapija uporablja pri oblikovanju telesa (odpravljanje celulita, limfna drenaža, izgorevanje maščob, lipoliza, itd.)
HyperVibe Vid
HYPERVIBE-VIBRACIJSKA VADBA ZA UČVRSTITEV IN OBLIKOVANJE TELESA
Poleg aparaturnih tehnik za zmanjšanje maščobnih oblog je v program oblikovanja telesa pomembno vključiti tudi aktivno vadbo. V našem Centru uporabljamo in priporočamo vadbo na vibracijski plošči HyperVibe, ki vam v samo 10 minutah redne vadbe omogoča:
– Zmanjšanje telesne teže
– Zmanjšanje obsega pasu
– Zmanjšanje videza celulita
– Izboljšanje tonusa kože in mišic.

Vadba je primerna za vse starostne skupine.