Estetika

Oblikovanje telesa

Oblikovanje telesa
ZMANJŠAJMO MAŠČOBNE OBLOGE


Kaj so maščobne celice (adipociti)?
Maščobna celica je »vrečica«, ki vsebuje maščobe. Število maščobnih celic lahko zmanjšamo samo z invazivnimi metodami (liposukcija). Z različnimi estetskimi postopki pa lahko delujemo na zmanjšanje njihovega volumna. Znano je, da morajo predebele osebe iz zdravstvenega vidika uravnati svojo telesno težo na priporočljivo oz. po definiciji ITM, doseči normalno telesno maso.
Ko je posameznik zadovoljen s svojo telesno težo in ga motijo lokalizirane maščobe, lahko za svojo podobo poskrbi z enim od klinično preskušenih estetskih postopkov, ki jih opravljamo pri nas:

+ LPG endermologija
+
LIPOLPG kombinacija postopkov z najnaprednješimi aparturami za zmanjševanje maščobnih oblog (LPG endermologija + Lipocontrast)
+ EMCONTOURING postopki


Po pogovoru z našimi zdravnicami se lahko odločite tudi za ambulantni postopek injekcijske lipolize ali za kirutški postopek lasersko lipolizo. Seveda pa je vedno potrebno v program oblikovanja telesa vključiti tudi sistem uravnotežene prehrane in aktivno telesno vadbo.


LPG® ENDERMOLOGIJA®

Tehnologija LPG je klinično preizkušena tehnologija in znanstveno dokazano rešuje problem kopičenja maščob, celulita in povešene kože.

LPG® že več kot 30 let ponuja najnovejšo opremo in tehnologije, ki v celoti ustrezajo potrebam žensk in moških, ki skrbijo za svoj videz in zdravje. Če postopke LPG endermologie® vključimo v na splošno zdrav režim življenja z uravnoteženo prehrano in redno športno dejavnostjo, dosežemo s postopki pozitivne dražljaje celic, ki le te “ponovno aktivirajo”, kar jim omogoča, da ponovno dosežejo optimalno delovanje. Vključevanje postopkov LPG endermologie® v življenjski slog pomeni izbiro inteligentnega in odgovornega načina ohranjanja aktivnega in pomlajenega telesa.

Tehnika endermologija, s pomočjo LPG patentirane motorizirane lipomasažne glave, neboleče in brez stranskih učinkov nežno stimulira kožo, da ponovno aktivira upočasnjeno celično aktivnost. Prebujene ciljne celice nato obnovijo kožo od znotraj, kar se odraža na vidno pomlajeni koži in preoblikovanem telesu.

Že po 6 postopkih lahko vidite in občutite bolj čvrsto in preoblikovano telo. Odvisno od starosti in problema je priporočljivo opraviti več postopkov.

Rezultati so spektakularni in dolgotrajni, LPG terapije (limfna drenaža, lipomasaža in terapija za ohlapno kožo) pa sproščujoče in prijetne.

Med postopki LPG endermologie® ima stranka oblečeno posebno patentirano obleko ENDERMOWEAR LPG®. LPG® endermowear je ekskluzivna tehnična obleka, ki omogoča globinski oprijem tkiva in optimalno vidljivost tkiva med postopki. Nežno blago, ki ”diha” omogoča bolj intenzivno delovanje in zagotavlja maksimalno udobje med postopki.

Kaj lahko dosežemo z LPG terapijami:
* ZMANJŠAMO MAŠČOBNE OBLOGE (vitkejša in usklajena postava)
Ravnotežje med proizvodnjo in izločanjem maščob se ustvarja skozi naravni proces, ki ga opravljajo celice imenovane adipociti. Tudi s popolnoma zdravim načinom življenja, se aktivnost teh celic sčasoma upočasni, kar vodi k pospešenemu shranjevanju maščob ter upočasnjeni krvni in limfni cirkulaciji.

Zahvaljujoč patentu LPG endermologie® lahko ciljano preoblikujemo problematične predele telesa (roke, hrbet, trebuh, pas, zadnjica, stegna …), s tem da se popolnoma prilagodimo vsakemu telesu posebej..S postopki stimuliramo adipocite, da ponovno aktivirajo naravno izločanje nakopičenih maščobnih oblog tudi tistih, ki jih s telesno aktivnostjo in dietami ne moremo zmanjšati. Hkrati mehansko delovanje motorizirane lipomasažne glave učvrsti kožo in ji povrne kompaktnost in tonus..

* ODPRAVIMO VIDEZ CELULITA (vidno učvrščena koža brez celulita)
Celulit prizadene 90% žensk (tudi tiste bolj suhe in športnice) in je posledica tako skladiščenja maščobe v adipocitih (maščobnih celicah) in zadrževanje vode v telesu. S povečevanjem volumna maščobnih celic, se raztegujejo stene, kjer so celice uskladiščene (septe). Na ta način se stene deformirajo in ‘’vlečejo’’ površino kože oz. ji dajo neraven izgled.

Na tej točki se pojavi celulit in neizogiben videz pomarančne lupine.

S tehnologijo LPG zmehčamo in defibrotiziramo kožo in maščobno tkivo. Hkrati ta stimulacija omogoča naravno izločanje nakopičenih maščobnih oblog,in aktivacijo krvne in limfne cirkulacije. Koži povrne tonus in gladek izgled. Tehnologija LPG omogoča večdimenzionalno stimulacijo, ki v telesu aktivira različne fiziološke mehanizme.

* UČVRSTIMO KOŽO (boljši tonus kože, bolj čvrsto telo z definiranimi konturami)
Zaradi nihanja teže, nosečnosti, staranja in drugih dejavnikov, koža počasi izgublja čvrstost in prožnost. Čeprav se občutek uvele kože lahko kaže po celotnem telesu, so nekatera področja vendarle bolj občutljiva: notranja stran stegen, trebuh, roke, itd.

S postopki LPG endermologie® nežno spodbujamo kožo, da prebudi celico mladosti (fibroblast). Ko je celica aktivirana, sintetizira nov kolagen, hialuronsko kislino in elastin. Rezultat tega je ponovna zgostitev dermisa na naraven način in bolj čvrsta koža.

* PREOBLIKUJEMO TELO (bolj skladna postava)
Pri prekomerni teži je maščoba pogosto asimetrično in neenakomerno porazdeljena po telesu. Večinoma so bolj prizadeta področja so pas, trebuh, stegna in predvsem zadnjica. Dejstvo je, da redno sedenje s prekrižanimi nogami poslabša izgled vaše zadnjice, jo naredi bolj ploščato in asimetrično.

* NOGE POSTANEJO LAHKOTNEJŠE – OBČUTEK LAHKIH NOG (takojšnje olajšanje in ponovno preoblikovanje videza nog).
Simptomi, kot so težke, boleče ali otekle noge in gležnji so posledica slabega krvnega in limfnega obtoka. V organizmu se kopičijo toksini, kar pojasnjuje nihanje obsega telesa preko celotnega dne in spremembe skozi ženski ciklus. Dolgotrajnega sedenje ali stoja, preslana prehrana, pretesna oblačila in visoke temperature lahko zmotijo pravilno delovanje obtočil.

LIPOLPG (LPG endermologija+Lipocontrast)
Poleg postopkov LPG Endermologie se v paketu LIPOLPG uporablja tudi napredno napravo LipoContrast. To je termo kontrastna kriolipoliza, ki je namenjena tretiranju lokaliziranega maščobnega tkiva. S trojim termalnim šokom, ki ga povzroči postopek se utekočini maščoba, in maščobne celice se uničijo. Del maščobnih celic se uniči takoj (z apoptozo), ostale pa se odstranijo v nekaj tednih.

Po eni terapiji se na obravnavanem področju maščobno tkivo zmanjša za 1/3 začetne prostornine.
Z LipoContrastom oz. termo kontrastno kriolipolizo lahko uničimo maščobne celice na različnih delih telesa, in sicer na trebuhu, bokih, pasu, hrbtu, zadnjici, stegnih, kolenih, rokah in podbradku. S postopkom ne poškodujemo okoliških tkiv, terapija deluje samo na maščobne celice.

Trojni termalni šok sproži uničenje maščobnih celic, ki jih telo trajno odstrani na povsem naraven način. Koža in preostala maščoba se prilagodita zmanjšanju volumna, kar izboljša telesno definicijo na področju izvajanja postopka. Po treh tednih opazimo 80 % končnega rezultata, končni rezultat pa je običajno viden po 1 do 3 mesecih.

Postopek posameznega področja traja eno uro z izmeničnimi intervali segrevanja in hlajenja, med postopkom pa lahko počivate v udobnem položaju. Maščobno tkivo je nameščeno v poseben aplikator in je podvrženo trojnemu termalnemu šoku (toplota – hladno – toplota) glede na zelo natančne časovne, hitrostne, temperaturne in energijske protokole ter samodejno avtomatsko vodenje skozi več programskih orodij. Med terapijo občutite vlečenje in rahlo ščippanje, ki ga ustvarja vakuum nameščenega aplikatorja. Na tretiranem področju lahko pride do rdečine, modrice, otekline ali odrevenelosti, vsi ti si stranski učinki pa so prehodni.

Po postopku se lahko takoj vrnete k vsakodnevnim aktivnostim.

Prednosti LipoContrast terapije:

-30 % boljši rezultati kot pri drugih običajnih kriolipolizah
-Hitreje uničimo več maščobnih celic
-Hitreje vidni rezultati (trojni termalni šok takoj uniči maščobne celice)
-80 % rezultata je vidno že po 20-ih dneh
-Postopek je učinkovit tudi na fibrozni maščobi

Koliko terapij je potrebno ponoviti?
Število terapij je odvisno od začetnega stanja (količine) maščobnega tkiva, za optimalne rezultate se priporoča izvesti 1 – 3 terapije v razmaku 1 meseca. V kombinaciji LIPOLPG se kombinira 6 postopkov LPG Endermologie in 2 postopka Lipocontrast.

Za koga je primerna terapija?
Terapija ni namenjena osebam s prekomerno telesno težo, temveč osebam, ki želijo zmanjšati lokalno in koncentrirano maščobo (trebuh, boki, hrbet, roke ali podbradek).

EMCONTOURING
EMCONTOURING so neinvazivni profesionalni postopki, ki združujejo 2 energiji v enem postopku (sinhronizirano radiofrekvenčno (RF) in visokointenzivno magnetno polje (HIFEM+) za sočasno odstranjevanje maščobe in izgradnjo mišic v 30-minutni terapiji.

Pomagajo pri krepitvi, gradnji, definiciji mišic in izgorevanju maščob na področjih, kjer se običajno nabirajo maščobne obloge, kot so trebuh, roke in stegna. Poleg tega s postopki lahko dosežemo izboljšan tonus zadnjice (dvig zadnjice).

Kako deluje EMCONTOURING?
Z aplikatorjem, ki položimo na željeno mesto in oddaja sinhronizirani RF in HIFEM + energiji dosežemo radiofrekvenčno segrevanje. Mišična temperatura se hitro dvigne za več stopinj celzija. To pripravi mišice na izpostavljenost stresu, podobno kot pri ogrevanju pred vadbo. V nekaj minutah temperatura v podkožni maščobi doseže raven, ki povzroča apoptozo, kar pomeni da začnejo  maščobne celice odmirati in se počasi odplavljajo iz telesa. Na ta način lahko s postopki dosežemo 30% zmanjšanje podkožne maščobe.

Poleg tega energija HIFEM+ krči mišična vlakna na želenem področju z intenzivnostjo, ki med samostojno telesno vadbo ni dosegljiva. Ena terapija ustvari na tisoče močnih mišičnih kontrakcij, ki izboljšajo mišični tonus in istočasno sproščajo iz mišic naravno prisotno kemikalijo v telesu, epinefrin, ki sporoča maščobnim celicam, da se razgradijo. Izjemen stres prisili mišico, da se prilagodi, kar povzroči povečanje števila in rast mišičnih vlaken in celic. S tako kombinacijo energij lahko dosežemo 25-odstotno povečanje mišičnega volumna.

Za koga so primerni postopki?
– Postopki so primerni za osebo, ki ima ITM do 30.
– Nima resnih zdravstvenih stanj, nima kovinskih vsadkov in želi oblikovati svoje telo.
– Terapija ne pomaga pri zmanjševanju telesne teže. Terapija pomaga pri zmanjševanju maščobe in gradnji mišic.

Postopki ne smejo nadomestiti vaše redne fizične aktivnosti, ampak vam pomagajo definirati in oblikovati telo in dodatno okrepiti mišice.

Kako potekajo postopki?
En postopek traja 30 minut. Priporoča se najmanj 4 postopke, enkrat tedensko.

Kdaj so vidni rezultati?
Opazne rezultate začnete čutiti kmalu po postopkih, pričakovani rezultati so vidni tri mesece po zadnji terapiji. Po končanem zdravljenju se odmrle maščobne celice izločijo iz telesa s presnovnimi procesi. Ostalo odplakne telo. Rezultat boste obdržali, dokler boste ohranili enak zdrav življenjski slog. Pridobljeni mišični tonus lahko ohranjate z izbrano vadbo ali vzdrževalnimi EMCONTOURING postopki.

 

V našem Centru lahko kombiniramo te napredne tehnologije tudi z naslednjimi postopki:

HiTop – VISOKOTONSKA ELEKTROSTIMULACIJA
Zdravljenje z aparatom HiTop temelji na nihanju električnega polja v območju in nad območjem visokih tonov.

V estetiki se ta terapija uporablja pri oblikovanju telesa (odpravljanje celulita, limfna drenaža, izgorevanje maščob, lipoliza, itd.)

HYPERVIBE-VIBRACIJSKA VADBA ZA UČVRSTITEV IN OBLIKOVANJE TELESA
Poleg aparaturnih tehnik za zmanjšanje maščobnih oblog je v program oblikovanja telesa pomembno vključiti tudi aktivno vadbo. V našem Centru uporabljamo in priporočamo vadbo na vibracijski plošči HyperVibe, ki vam v samo 10 minutah redne vadbe omogoča:
– Zmanjšanje telesne teže
– Zmanjšanje obsega pasu
– Zmanjšanje videza celulita
– Izboljšanje tonusa kože in mišic.

Vadba je primerna za vse starostne skupine.