Estetika

Maščobne obloge

odstranjevanje maščobne obloge
LIPOCONTRAST®

Kaj je Lipocontrast®?
To je termo kontrastna kriolipoliza, ki je novost zadnjih let v estetski medicini. S trojnim termalnim šokom, ki ga povzročimo maščobnim celicam, se utekočini maščoba, se kristalizira in tako se uničijo maščobne celice. Nekatere takoj (z apoptozo), ostale pa se odstranijo v nekaj tednih.

Je patentirana inovativna tehnologija na področju neinvazivnih postopkov za zmanjševanje maščobnih oblog, ki so odporne na dieto in telovadbo.

S termalnim šokom začnete izgubljati maščobo brez kirurških posegov in igel, posebnega okrevanja ni, rezultati pa so dolgoročni.

Z Lipocontrastom® oz. termalno kontrastno kriolipolizo lahko uničimo maščobne celice na: trebuhu, bokih, hrbtu, zadnjici, stegnih, kolenih, rokah, na podbradku in v pasu. S postopkom ne poškodujemo okoliških tkiv, deluje samo na maščobne celice.

Kdo je primeren kandidat za Lipocontrast®?
Lipocontrast® je posebej razvit za tretiranje lokaliziranega maščobnega tkiva. Postopki niso primerni za osebe s prekomerno telesno težo in generalizirano maščobo. Najboljši rezultati so pri osebah, ki imajo lokalizirane maščobne obloge.

Katere so prednosti Lipocontrast® postopka pred običajno kriolipolizo (zamrzovanje maščobnih celic)?
– 30 % boljši rezultati, saj s postopki Lipocontrast® uničimo več maščobnih celic.
– Rezultati so vidni hitreje.
– Trojni termalni šok (vroče/hladno/vroče) hitreje pripelje do rezultatov kot samo zmrzovanje maščobnih celic.
– 80 % končnega rezultata je vidno že po 20 dneh, postopek je učinkovit tudi na fibrozni maščobi, pri postopku se uporablja zamo gel, brez zaščitnih membran.

Kako poteka postopek Lipocontrast®?
Med postopkom, ki traja eno uro počivate v udobnem položaju. Na področje, na katerem odstranjujemo maščobne obloge, nanesemo gel in postavimo en oz. dva aplikatorja. Vakuum, ki ga ustvarja aplikator, lahko občutite kot vlečenje ali blago ščipanje. To neugodje hitro mine. Mnoge stranke med postopkom berejo ali počivajo. Večina se po postopku vrne k vsakodnevnim aktivnostim. Na tretiranem področju lahko pride do rdečine, modrice, otekline ali odrevenelosti, kar po nekaj urah, največ par dnevih izgine.

Koliko postopkov je potrebnih?
Trojni termalni šok (vroče, hladno, vroče) sproži uničenje maščobnih celic, ki jih nato telo na povsem naraven način in trajno odstrani. Koža in preostala maščoba se prilagodita zmanjšanju volumna, kar izboljša telesno definicijo na področju izvajanja postopka. S postopkom zmanjšamo maščobo na tretiranem področju za najmanj 30 %. Po treh tednih bomo opazili 80 % končnega rezultata. Končni rezultat pa je običajno viden po 3 mesecih. Odvisno od tretiranega predela je potrebno postopek za dosego želenega cilja ponoviti od 1 do 3 krat. Na istem predelu se lahko postopek ponovi po 4 tednih.
V našem Centru kombiniramo tretmaje LPG Endermologie s tretmaji Lipocontrast in aktivno gimnastiko HyperVibe. Paket LIPOLPG združuje 6 LPG postopkov, 2 postopka Lipocontrast in 6 vaj HyperVibe.

So rezultati trajni?
Maščobne celice, ki so uničene in presnovljene, se ne obnovijo več in zato so rezultati, ki jih dosežemo z Lipocontrastom® trajni. Če upoštevamo zdrav način življenja in ne pridobivamo več na telesni masi, da ne povečamo volumna preostalih maščobnih celic, bomo s svojim videzom trajno zadovoljni.