Estetika

Embella

Neinvazivno zdravljenje inkontinence

Kaj je in kako deluje?
EMBELLA so neinvazivne terapije za krepitev mišic medeničnega dna. S terapijami pomagamo povrniti mišični tonus in moč. Glavna učinkovitost temelji na HIFEM+ tehnologiji. Enkratna terapija povzroči na tisoče kontrakcij mišic medeničnega dna, ki so izjemno pomembne pri ponovni aktivaciji mišic inkontinentnih bolnikov. Študije so pokazale, da je uporaba visokointenzivne usmerjene elektromagnetne tehnologije (HIFEM+) učinkovita za krepitev mišic medeničnega dna za izboljšanje stresne in urgentne urinske inkontinence (UI) in ženske spolne funkcije. HIFEM+ selektivno cilja na živčno-mišično tkivo in povzroča supramaksimalne kontrakcije mišic medeničnega dna, ki jih ni mogoče doseči prostovoljno, kar povzroči krepitev mišic zaradi hipertrofije mišičnih vlaken. To pacientom pomaga, da se naučijo pravilnega izvajanja vaj za krepitev mišic medeničnega dna. Tako se lahko učinkovito in za daljši čas odpravi težave zaradi nenadzorovanega uhajanja urina in oslabelosti mišic medeničnega dna. Postopke se lahko ponavlja.Komu so terapije namenjene?
EMBELLA postopki so odlična izbira za ženske in moške vseh starosti, ki želijo rešitev za urinsko inkontinenco in izboljšanje kakovosti življenja.

Koliko časa traja terapija?
Terapija traja 28 minut. Priporoča se 8 obiskov, dvakrat na teden.

Je terapija boleča?
Med postopkom pacient oblečen sedi na terapevtskem stolu (spodnje perilo naj bo iz bombaža). Lahko se občuti mravljinčenje in krčenje mišic medeničnega dna. Takoj po postopku se lahko nadaljuje z dnevnimi aktivnostmi.

Kako hitro bodo opazni rezultati?
Prvi rezultati so lahko vidni že po prvi terapiji. Običajno se rezultati še izboljšujejo v naslednjih nekaj tednih. Terapijo lahko izvajate vsakih 90 dni ali terapije po potrebi ponovite.

Kakšna je razlika med laserskimi postopki Juliet za zdravljenje urinske inkontinence in postopki EMBELLA?
S kombinacijo laserskih vaginalnih postopkov Juliet in postopki EMBELLA je učinek pri zdravljenju inkontinence in spolne disfunkcije še izpopolnjen. Z HIFEM tehnologijo se deluje na mišice medeničnega dna, ki so osnovni strukturni problem inkontinence. Z lasersko toplotno energijo pa delujemo na preprečevanju inkontinence s spodbujanjem proizvodnje elastina in kolagena v sečnici, kar na dolgi rok vodi do popolnega preoblikovanja tkiva nožnice. Postane čvrsta in elastična, ter s tem podpre sečnico in vrat mehurja. Ker se zdravljena ne izključujejo, lahko opravimo eno ali drugo terapijo oziroma terapije kombiniramo.