Dermatologija

Dermatologija

Dermatologija center vid
V naših dermatoloških ambulanti se opravljajo samoplačniški specialistični pregledi, posveti in posegi, ki jih opravljajo izkušene zdravnice, mag. Ana Benedičič, dr. med., spec. dermatovenerologinja in Janja Šmid, dr. med. spec. dermatovenerologinja. Preglede in storitve sledimo z računalniško podprtim sistemom. Pacient prejme pisni izvid z diagnozo s svetovanjem glede zdravljenja in morebitnih terapevtskih ukrepov. Po potrebi dermatolog izda tudi recept.

Preglede in posege izvajajo izkušene specialistke dermatologinje. Preglede in storitve sledimo z računalniško podprtim sistemom. Pacient prejme pisni izvid z diagnozo s svetovanjem glede zdravljenja in morebitnih terapevtskih ukrepov. Po potrebi dermatolog izda tudi recept.

Storitve, ki ji opravljajo zdravnice, specialistke dermatologinje v naših ambulantah:
– Pregled kože ob sumu na kožnega raka (znamenja na koži, pigmentni madeži, odkrivanje melanoma, nevusi)
– Odstranjevanje neželjenih kožnih tvorb (pecljati fibromi, izrastki, nevusi, znamenja, madeži po koži, bradavice)
– Pregled kože in obravnava zaradi navadnega vnetja (koprivnica oz. urtikarija, atopijski dermatitis, kontaktni alergijski dermatitis, alergija, seboroučni dermatitis)
– Pregled kože in obravnava zaradi vnetja ob okužbi (navadne bradavice, moluske, vnetje pod plenicami, glivične okužbe kože, glivične okužbe nohtov)
– Pregled kože in obravnava zaradi vitliga, psoriaze, aken
– Oskrba kroničnih ran
– Zdravljenje glivičnih nohtov z laserjem

Specialistični dermatološki pregled
Obsega pogovor z izkušenim specialistom za zdravljenje bolezni kože. Glede na želje pacienta se opravi pregled sprememb po koži, nohtih, laseh in sluznicah oz, ostale dermatološke obravnave, Izda se pisni izvid z diagnozo, svetovanje glede zdravljenja in morebitnih terapevtskih ukrepov, izdaja receptov.

Cena: 70 Eur, posvet 30 Eur, razširjen pregled za več bolezenskih stanj 90 Eur, kontrolni pregled 50 Eur

Pregled znamenj (nevusov)
Osnovni pregled obsega pogovor s specialistom, oceno tveganja za nastanek kožnega raka, natančen pregled vseh lezij po koži z dermatoskopom – dermatoskopski pregled oz. tudi digitalno slikanje znamenj.

Cena: 90 Eur

Ocena manjše nepigmentirane spremembe na koži, tudi pred odstranitvijo le-te, glivičnega nohta, bradavice,…

Cena: 50 Eur

Žilni pregled z zdravljenjem (razjeda, kompresija).
Pri pacientih z obolenjem ven zdravnica opravi pregled sprememb in oskrbo morebitnih ran. Izda se izvid s povzetkom ugotovitev in predlogom morebitnih terapevtskih ukrepov. izdaja receptov.

Cena: 100 Eur

Odstranjevanje znamenj, izrastkov – RF ablacija ali laserski poseg
Ocena in odstranitev ene spremembe 100 Eur, Pregled in odstranitev do 3 sprememb 130 Eur. Do 10 manjših sprememb 170 Eur. Cena je odvisna od števila in velikosti lezij, za kar se dogovorimo ob pregledu – obsega površinsko odstranitev v lokalni anesteziji z laserjem ali RF ablacijo.

Odstranjevanje virusnih bradavic na podplatih, rokah ali telesu, moluske
Odstranjevanje s krioterapijo – ponavadi je potrebnih več posegov.
Ocena in odstranitev do 3 sprememb 80 Eur. Pregled in odstranitev do 3 sprememb 100 Eur. Pregled in odstranitev 10 sprememb 115 Eur. Cena je odvisna od števila in velikosti lezij, za kar se dogovorimo ob pregledu.