Ne spreglejte

Prim. mag. Ana Benedičič

25.05.2021

Prim. mag. Ana Benedičič, dr. med., je velika strokovnjakinja na področju dermatovenerologije in naša dolgoletna sodelavka. S svojim delom in predanostjo zdravniškemu poklicu, je že dobri dve desetletji aktivna na področju preventive (program Varno s soncem za otroke in program Varno delo na soncu namenjen tistim, ki so soncu izpostavljeni v delovnem času), zlasti v ozaveščanju in izobraževanju slovenske populacije o škodljivih učinkih sončnega sevanja in pomembnosti vseživljenjske pravilne zaščite pred soncem, ter zgodnjega odkrivanja in zdravljenja kožnega raka.

Prim. mag. Benedičič je letos napisala in izdala poučno knjigo UČINKI UV SEVANJA IN ZAŠČITA PRED NJIMI, ki namenjena strokovni in laični javnosti.

V knjigi so predstavljeni:

1. Različni bolj ali manj odloženi pomembnejši učinki sončnega sevanja na kožo.

2. Zaščita kože pred neželenimi posledicami.

3. Vpliv UV sevanja na oči ter možnost in pomembnost zaščite pred UV žarki.

PRIPOROČILA O ZAŠČITI PRED SONCEM so enaka za vse rase in in tipe kože in pomeni STALNA ŠIROKOSPEKTRALNA ZAŠČITA KOŽE IN OČI SKOZI VSE ŽIVLJENJE in temelji na treh stebrih:

1. Izogibanje izpostavljenosti soncu v času velike moči UV sevanja!

2. Fizična zaščita s pokrivnimi oblačili, širokokrajnimi pokrivali in sončnimi očali!

3. Dodatna zaščita razkritih predelov z redno in pravilno uporabo širokospektralnih pripravkov za zaščito kože s sončnim zaščitnim faktorjem 30 ali več!Naš kolektiv se zdravnici Ani Benedičič zahvaljuje za dolgoletno strokovno delo v našem Medicinskem centru Vid in ji čestita ob izidu knjige.

Nazaj